Myanmar Devlet Başkanı katliamlara 'sahte' dedi!

Myanmar'ın Devlet Başkanı Aung San Suu Kyi budist rahiplerin yaptığı katliamı görmezden gelerek olayları "sahte" olarak niteledi.

Myanmar Devlet Başkanı katliamlara 'sahte' dedi!
Myanmar Devlet Başkanı katliamlara 'sahte' dedi!
GİRİŞ 04.09.2017 18:00 GÜNCELLEME 04.09.2017 18:00
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Myanmar’da askeri yapıya karşı demokrasi için mücadele veren Kyi, 15 yıl hapse mahkum edilmişti. İnsani mücadelenin karşılığı olarak Nobel Barış Ödülü de dahil olmak üzere birçok insan hakları ödülünün verildiği Kyi bu sıralar büyük bir insani soykırıma göz yumuyor.

MYANMAR DRAMI İÇİN: "YALAN"

Arakanlı Müslümanların katledilmesinin birinci dereceden suçlusu olan Myanmar'lı lider, Budist rahiplerin yaptığı katliam için skandal açıklamalar yaptı.

Direkt olarak Aung'un makamından yapılan açıklamada, Arakanlı kadınlara tecavüz edilmesi konusunda, "Arakanlı kadınlar yalan söylüyor, tecavüz yok" denildi. Aung’a bağlı Dışişleri Bakanlığı da "uydurma hikayeler, abartılıyor" diye bir açıklama yaptı.

NOBEL ÖDÜLLÜ DUYARSIZLIK

Leydi Aung'un duyarsızlığı bununla da kalmadı. Nobel Barış Ödülü sahibi 13 ismin imzaladığı, Myanmar’da süren olayları "insanlığa karşı suç ve etnik temizlik" diye niteleyen ve "potansiyel soykırım" uyarısı yapan açık mektuba imza atmadı.

LEYDİ'YE TÜM DÜNYADAN SERT TEPKİ

Sözde Nobel Barış Ödülü sahibi Aung'a bu sözleri ve Myanmar’ın fiilen hükümet başkanı olarak pasif kalmakla ve hatta ikiyüzlülükle suçlanıyor. Tüm dünyadan büyük tepkilerin geldiği kadına,  Endonezya, Avustralya ve son olarak da bugün Rusya'da Myanmar konsolosluklarının önünde eylemler düzenlendi.

Aung'un fotoğrafların bulunduğu "İnsanlık dışı leydi" yazılı dövizler taşındı, daha sonra o dövizler ateşe verildi.

YORUMLAR 87
  • sinem 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür yönetimleri dışarıdan yalan ile kışkırtıyorlar, diyorlar ki, eğer buradaki Müslümanlar güçlenirse sizleri hep öldürecekler, onlar güçlenmeden siz onları öldürün.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiye o budist rahibin paketlenmesi için neden harekete geçmedi ,ölüm haberini bekliyoruz .
    Cevapla
  • lvnt 6 yıl önce Şikayet Et
    rabbim biran önce senin ceheneme kavuşmanı nasip etsin inşallah...
    Cevapla
  • Hüseyin Cesur 6 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır milyonlarca insan Müslüman olduğu için en temel insani hakları verilmiyor, vatandaş sayılmıyor, yurtlarından sürülüyor, işkence yapılıyor, yok kabul edildikleri öldü kayboldu ifade edilemiyor. Ülkenin başındaki kadına nobel ödülünü belkide müslümanlara zulüm yaptığı için veren, balinalar için seferber olan, Can dündar gibi içimize soktuğu ajanlar için dünyayı ayağı kaldıran batı, petrol zenginliği ile başları dönmüş bir çok arap ülkesi sessiz ve duyarsız.
    Cevapla
  • Sosyolog 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir avuç ülke.. ülke bile denmez. Bütün ülke olarak tükürsek tükürüğümüzde boğarız ama gel gör ki kimse birşey yapmıyor.. Herkes birisi birşey yapsın diye bekliyor
    Cevapla
  • adam 6 yıl önce Şikayet Et
    sanırım nüfusuna bakmadınız 60 m nüfusu var ve bunların % 89 u Budist öyle türkürmekle boğulcak bir ülke değil..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!