Çin'den sert çıkış: Asla izin vermeyeceğiz

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Liu Jieyi, Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesine ilişkin, "Çin, Kore Yarımadası'nda kaos ve savaşa asla izin vermeyecek." dedi.

Çin'den sert çıkış: Asla izin vermeyeceğiz
Çin'den sert çıkış: Asla izin vermeyeceğiz
GİRİŞ 04.09.2017 22:09 GÜNCELLEME 04.09.2017 22:09
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya (solda), Çin'in BM Daimi Temsilcisi Liu Jieyi (ortada), ABD'nin BM temsilcisi Nikki Haley (sağda)

BM Güvenlik Konseyi, ABD, Japonya, Fransa, İngiltere ve Güney Kore'nin  talebi üzerine Kuzey Kore'nin en son yaptığı kıtalar arası balistik füze uyumlu  hidrojen bombası denemesini görüşmek için acil toplandı.

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Liu, Konsey'de yaptığı konuşmada, Kuzey  Kore'nin nükleer füze denemelerinin neden olduğu krizin ve artan gerginliğin  müzakere yoluyla çözülmesi çağrısını yineledi.

Liu, "Çin, Kore Yarımadası'nda kaos ve savaşa asla izin vermeyecek."  diye konuştu.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzia da "Bölgede barış ciddi  tehdit altında ve sıcak bir sahneye dönüşen bu tehdit her zamankinden daha  büyük." ifadesini kullandı.

Nebenzia, BMGK kararlarını dikkate almayan Kuzey Kore'nin güçlü bir  şekilde kınanması gerektiğini belirterek, krize siyasi ve diplomatik bir çözüm  bulunması çağrısı yaptı.

FRANSA'DAN KUZEY KORE'YE YENİ YAPTIRIMLAR UYGULAMASI ÇAĞRISI

Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi Francois Delattre de Kuzey Kore'nin  nükleer tehdidinin "boyut değiştirdiğini" belirterek, bu ülkeye derhal yeni  ekonomik yaptırımlar uygulanması çağrısında bulundu.

İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Matthew ise uluslararası toplumun,  Kuzey Kore'nin gerginliği azaltması durumunda diyaloğa hazır olduğunu ifade etti.

BM Genel Sekreteri'nin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jeffrey  Feltman de BMGK'nın bu yıl 10 kez Kuzey Kore'nin nükleer füze denemelerini  görüşmek için toplandığını anımsatarak, Kuzey Kore'nin tehlikeli  provokasyonlarının son derece endişe verici olduğunu kaydetti.

Kuzey Kore'ye BMGK kararlarına uyması çağrısı yapan Feltman, BM  Güvenlik Konseyi'ne de bu ülkeye yönelik tutumunu insani yardıma muhtaç halkını  göz önünde bulundurarak belirlemesi çağrısında bulundu.

YORUMLAR 8
  • Sezer 6 yıl önce Şikayet Et
    Ulan hala kor derdinde bizim medya ve bakıyorum da insanlarımız da kuzey korenin maketlerine iyi inanmış. Suriyede ne oluyor yemende neler oluyor bir bakın batı sınırımıza özellikle dikkat edin ne hareketliliği var incirliği gündeme getir halkı galeyana getirip kapattırın bizim medya oyuncak koreye fena kaptındı kendini bana mısırdan balkanlardan haber ver musul kerkükten haber ver. Bırak kore yi kore bizim sorunumuz değil bırakın bunları
    Cevapla
  • Gorgi 6 yıl önce Şikayet Et
    Kim !! koçum firlat iki füze şenlendir ortalığı
    Cevapla
  • Vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar insanj yardima muhtac gibi hic gorunmuyor insani yardima muhtac olanlari gormeyin korkudan halki ayaklandirma yontemine basvurun
    Cevapla
  • türk 6 yıl önce Şikayet Et
    gebertin birbirlerinizi kafirler
    Cevapla
  • sato 6 yıl önce Şikayet Et
    dualarimiz muslumanlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!