Kim'in füze karargahı bebekleri 'vurdu'!

Kuzey Kore lideri Kim-Jong-un'un çok önem verdiği füze denemesi yapılan Punggye-ri nükleer deneme alanı çevresinde doğan bebeklerin radyasyondan etkilendiği belirtildi

Kim'in füze karargahı bebekleri 'vurdu'!
Kim'in füze karargahı bebekleri 'vurdu'!
GİRİŞ 09.11.2017 14:53 GÜNCELLEME 09.11.2017 14:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore'nin gerçekleştirdiği balistik füze denemelerinin Punggye-ri nükleer deneme alanı çevresinde yarattığı etki hakkında Kuzey Koreli bölge sakinleri açıklamalarda bulundu. 

Fox News'in haberine göre Punggye-ri nükleer deneme alanı çevresinde yaşayan ve daha sonra ülkeden kaçan 21 Kuzey Koreli, bebeklerin doğum kusurlarıyla doğduğu belirtirken radyasyonun etkilerinden korkarak ülkeyi terk ettiklerini açıkladı. 

Kuzey Korelilerin Güney Kore gazetesi Chosun Ilbo'ya yaptığı açıklamaya dayandırılan habere göre Kilju'dan kaçan Kuzey Korelilerden biri, "Arkada bıraktığım aile üyelerimle telefonda konuştum ve altıncı nükleer füze denemesinden sonra tüm yeraltı kuyularının kurumuş olduğunu söylediler." ifadelerini kullandığı belirtildi. 

İlk nükleer denemesini 2006 yılının Ekim ayında yapan Kuzey Kore yönetimi ikinci nükleer denemesini de 2009 yılının Mayıs ayında yapmıştı. 

2006'daki füzenin 1-2 kilotonluk bir patlamaya neden olduğu bildirilirken deneme üzerine BM Güvenlik Konseyi yeni yaptırımlar açıklamıştı. 

2009'daki füze denemesinin ise 5-12 kilotonluk bir patlamaya neden olduğu bildirilmiş, BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore için ağırlaştırılmış yeni yaptırımlar açıklamıştı. 

2006'dan sonra füze karargahı çevresinde ağaç dikilemediğini, radyasyonun çevredeki çoğu şeyi etkilediğini belirten Kuzey Koreliler, füze denemesi sonrası hükümetin, karargah çevresinde derin kuyular kazılmasını emrettiğini söylediler. 

Bölgenin alabalık ve çam mantarı olarak zengin olduğunu belirten bölge sakinleri, 2006'daki denemeden sonra bölgede alabalık görülmediğini, çam mantarının da yetişmediğini söylediler. 

TÜNEL ÇÖKTÜ: 200 KİŞİ ÖLDÜ' İDDİASI

Kuzey Kore'de nükleer deneme alanında bir tünelin çökmesi sonucu yaklaşık 200 kişinin hayatını kaybettiği iddia edilmişti. 

Kuzey Kore'de nükleer deneme alanında bir tünelin çökmesi sonucu yaklaşık 200 kişinin hayatını kaybettiği iddia edilmiş, Japon Asahi televizyonu, Kuzey Kore'deki nükleer deneme alanı Punggye-ri'de inşaatı henüz bitmemiş bir tünelin çöktüğünü duyurmuştu. 

Kuzey Kore yönetimi, 3 Eylül'de, 2006 yılından bu yana en güçlü ve 6. nükleer denemesini yapmıştı. Uydu fotoğrafları, nükleer denemenin yapıldığı Punggye-ri tesisi ve yakınlarında toprak kayması meydana geldiğini ortaya koymuştu. 

YORUMLAR 1
  • hakkı 6 yıl önce Şikayet Et
    kendi cocuklarına açır şimdi...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırı kararına İran'dan jet yanıt: Daha güçlü yanıt veririz!
Uzmanlar Haber7'ye açıkladı! AK Parti'de önce bu değişmeli