Rusya'dan ABD'yi ürkütecek hamle, ilk kez...

Rusya'nın, içerisinde gelişmiş bir radar istasyonu bulunan yeni A-100 Premier modeli uçağının ilk uçuşunu gerçekleştirdiği belirtildi.

Rusya'dan ABD'yi ürkütecek hamle, ilk kez...
Rusya'dan ABD'yi ürkütecek hamle, ilk kez...
GİRİŞ 18.11.2017 17:26 GÜNCELLEME 18.11.2017 17:27
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Yuriy Borisov'un sevkiyatının 2019'da başlanacağını söylediği A-100 Premier uçağının, ilk uçuşunu bugün başarıyla gerçekleştirdiği belirtildi.

 

Uçuşa dair başka bilgi paylaşılmadı. 

A-100 Premier, uçakları havadaki hedeflerin yerini tespit edip onlara eşlik edebilmelerinin yanı sıra avcı ve bombardıman uçaklarının hava, kara ve denizdeki hedeflerine yönlendirilmesi için de kullanılıyor.

Söz konusu uçakların içerisinde verilerin alınıp iletilmesini sağlayan gelişmiş birer radar istasyonu yer alıyor. Uçak bu nedenle 'uçan radar' olarak da anılıyor.

YORUMLAR 17
  • Umut 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizdaha uğın t sini yapmaya uğraşmıyoruz
    Cevapla
  • halk 6 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel bir şey biz neden yapamıyoruz Allah'ım yardım et bize.
    Cevapla
  • Ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş bizimde var radar uçaklarımız. İsimleri kuzey güney ve doğu olarak 3 adet var. 4 cüsü yapım aşamasında idi yapıldımı bilmiyorum adı da batı olacak toplamda 4 radar uçağımız olmuş olacak. Milletçe sorunumuz araştırmıyorsunuz.
    Cevapla
  • Utku 6 yıl önce Şikayet Et
    Batılı ülkeler dışarıdan almaya alistidilar cunku bizleri şimdi yavaş yavaş üretime geçiyoruz. Bunlardan daha iyileri eminim şuan devlet envanterindedir ancak çoğu gizlilik gereği paylasilmiyordur
    Cevapla
  • Murat demir 6 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk istikbal göklerdedir diye bışa dememişdir . 1936’da başladı Nuri Demirağ ilk uçak mühendisimiz Selahattin Alanı ortak ederek uçak inşa etmeye başladı. 17 Eylül 1936 Beşiktaş’ta bir ARGE atölyesi açarak işe başladı. Nuri Demirağ NU.D 36 (1940), NU.D 38 (1944) yıllarında Türk malı uçaklar yapar 1950 Fabrika kapanmışdır
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    rusya ya güneyini sağlama alıp proje üretir... yani Türkiye yi ikna eder... yada gelgitlerle gelişen dünya gerginliğinin tam ortasında kalır..
    Cevapla
  • Mühendis 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynısından bizde de var diğer adı erken uyarı uçağıdır. Bizdeki müdavimi AWACS dır. Boeing 737 AEW&C uçağı sınıfının en iyisidir.
    Cevapla
  • Sami 6 yıl önce Şikayet Et
    Senin bahsetiğin yolcu uçağı
    Cevapla
  • Ottomann 6 yıl önce Şikayet Et
    Ruslarin Ucagi kendi imalati. Bizimkisi satin alinma.Insallah bizde yapacagiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...