Karadeniz'de yüksek gerilim! Rusya ABD uçağını...

Rus Su-27 uçağı, Karadeniz’de sınırlarına yaklaşan ABD’ye ait EP-3 uçağını engelledi. Su-27’nin müdahalesinden sonra EP-3 yönünü değiştirdi.

Karadeniz'de yüksek gerilim! Rusya ABD uçağını...
Karadeniz'de yüksek gerilim! Rusya ABD uçağını...
GİRİŞ 31.01.2018 15:05 GÜNCELLEME 31.01.2018 15:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rus Su-27 uçağı, Karadeniz'de ABD'nin EP-3 uçağına müdahalede bulundu. ABD uçağının Rus hava sahasını ihlal etmesini önlemek için müdahalenin gerekli olduğunu bildiren Rusya Savunma Bakanlığı, Su-27'nin yanında bir casus uçağı olan ABD'li keşif uçağını yönünü sınırdan değiştirinceye kadar güvenli bir mesafede takip ettiğini aktardı.

ABD Savunma Bakanlığı ise Rus Su-27 uçağının Karadeniz'de Lockheed EP-3 uçağını engellediği anların 4 dakikalık bir videosunu yayınladı.

 

 

Müdahalenin güvenli olmadığını ve 2 saat 40 dakika sürdüğünü ileri süren Bakanlık'ın konuyla ilgili açıklamasında, "Su-27 EP-3'e 1.5 metre mesafeden uçuyor, uçuş rotasından geçiyordu" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 1
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Hani amerika bize yardım etmiştiya!!!!!!!! Şimdi sıra bizde. Rusya ile savaşırsa bizde amerikaya yardım ederiz. Aynı onlar gibi. Kenarda seyrederken kahkahalarla gülerek. E muttefikimiz nede olsa. Nasıl bir müttefikse artık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor