Savaş uçakları havalandı, tansiyon yükseldi!

Çin savaş uçakları özerk Tayvan üzerinde tatbikat yaptı. Tayvan yönetimi tatbikatın bir gözdağı olduğunu söyledi.

Savaş uçakları havalandı, tansiyon yükseldi!
Savaş uçakları havalandı, tansiyon yükseldi!
GİRİŞ 26.04.2018 14:01 GÜNCELLEME 26.04.2018 14:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çin Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları, Perşembe günü yaptıkları tatbikatta özerk Tayvan üzerinde uçtu. Tayvan yönetimi, yapılan tatbikatı bir gözdağı olarak tanımladı.

Çin Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, tatbikata erken uyarı uçaklarının, savaş jetlerinin, keşif uçaklarının ve H-6K tipi bombardıman uçaklarının katıldığı belirtildi. Açıklamada bombardıman uçaklarının 18 Nisan'dan bu yana Tayvan üzerinde 'ulusal güvenlik ve toprak bütünlüğünü koruma yeteneğini geliştirmek için' sayısız tatbikat yaptığı belirtildi.

 

 

Çin'in Tayvan İlişlileri Ofisi Sözcüüs Ma Xiaoguang yaptığı açıklamada, tatbikatların Tayvan yönetimine ve bağımsızlık yanlısı güçlere gönderilmiş net bir mesaj olduğunu söyledi.

Pekin yönetimi, uzun yıllardır Tayvan'ın Çin'e ait bir bölge olduğunu iddia ediyor ve bu konu Çin'deki en hassas konulardan biri olarak görülüyor.

Çin'in Tayvan'a yönelik agresif tutumu, 2016'da adada yapılan seçimlerde bağımsızlık yanlısı Tsai Ing-wen'in seçilmesinin ardından artmış, Çin ordusu Tayvan çevresindeki tatbikatlarını sıklaştırarak adanın çevresine birçok savaş uçağı konuşlandırmıştı.

YORUMLAR 1
  • Halkk 5 yıl önce Şikayet Et
    Tayvan'ın arkasında ABD olmasından ötürü, bu türdeki askeri hareketlilkler göz dağı vermekten öteye gitmez.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı