Zirvede tarihi karar! 'Artık savaş olmayacak'

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kore Yarımadası'nın "nükleer silahlardan tamamen arındırılması" amacıyla çalışma konusunda anlaştıklarına dair ortak deklarasyon imzaladı. Tarihi zirvenin ardından yapılan ortak açıklamada, "Kore Yarımadası'nda bundan böyle savaş olmayacak" denildi.

GİRİŞ 27.04.2018 12:12 GÜNCELLEME 27.04.2018 13:04
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile iki ülke sınırında yer alan Panmunjom Ateşkes Köyü'nde bir araya geldi.

ANLAŞMA SAĞLANDI

 

 

Yürütülen görüşmeler sonrasında 1950'den bu yana süren iki ülke arasındaki savaşı bu yıl içerisinde tamamen bitirmek ve Kore yarımadasının nükleerden tamamen arındırmak konusunda anlaşmaya vardı.

İKİ ÜLKE ARASINDA ORTAK DEKLARASYON

İki ülke arasında 1950-1953 yılları arasında sıcak savaş yaşanmış, ardından çatışmalar bitse bile iki ülke arasındaki savaş hali günümüze kadar devam etmişti. İki liderin görüşme sonrasında yaptığı ortak açıklamada "kalıcı ve sağlam" bir barışın inşası için çabalanacağı ifade edildi.

DEKLARASYONDA YER ALAN VAATLER

Güney ve Kuzey Kore liderlerinin imza attığı ortak deklarasyonda askeri silahların azaltılması, sınırda barış bölgesi oluşturulması ve diğer ülkelerle çok yönlü görüşmelerin yapılması vaatleri yer aldı.

"BUNDAN BÖYLE SAVAŞ OLMAYACAK"

İki lderin ortak gerçekleştirdiği basın toplantısında düşmanlığı azaltmak için gelecek ay yüksek düzeyli askeri görüşmeler yapılacağı açıklanırken, "Kore Yarımadası'nda bundan böyle savaş olmayacak" denildi.

MOON SONBAHARDA PYONGYANG'A GİDECEK, İKİ LİDER DÜZENLİ GÖRÜŞECEK

Moon'un bu sonbaharda Pyongyang'ı ziyaret edeceği ve iki liderin "düzenli olarak görüşeceği ve doğrudan telefon görüşmeleri" yapacağı belirtildi.

YORUMLAR 19
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    = Abd + uk işi gibi görünüyor
    Cevapla
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun size, siyonizmin ve abd nin istediği, kaos ve daha fazla silah satışı planlarına çomak sokuyorsunuz.Dunyada barış olduğu müddetçe abd ve siyonizm yok olmaya mahkumdur.
    Cevapla
  • alico 5 yıl önce Şikayet Et
    K. Kore halkı açlık sefalet içinde bunu gördü kimyon reyiz, artık ülkelerini kalkindirmak refaha ulaşmak istiyorlar galiba
    Cevapla
  • Aşağılayan 5 yıl önce Şikayet Et
    O kuzey kore ile ilgili saçmalıklara gerçekten inanmış miydiniz? Ya ne zaman akıllanacaksınız, israilin izni olmadan kuzey kore soytarısı var olabilir miydi?
    Cevapla
  • ahmed 5 yıl önce Şikayet Et
    belliki siyonizmin hesabına çalışıyorsun kendini aşağıladığının farkındamısın
    Cevapla
  • vatan için 5 yıl önce Şikayet Et
    belkide abdyi oraya sokmamak için üçlü anlaşma ve çin dahil şart oldu . keşkem müslümanlar da böyle anlaşsalar da kafirleri orta dogudan def etsek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'