ABD Başkan Yardımcısı Harris, Vietnam'daki siyasi mahkumlara af istedi

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Vietnam’daki liderlerle yaptığı görüşmelerde siyasi mahkumların serbest bırakılması çağrısında bulunduğunu söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Harris, Vietnam'daki siyasi mahkumlara af istedi
ABD Başkan Yardımcısı Harris, Vietnam'daki siyasi mahkumlara af istedi
GİRİŞ 26.08.2021 20:46 GÜNCELLEME 26.08.2021 20:46

Harris, Vietnam’ın başkenti Hanoi’deki basın toplantısında, bu hafta Vietnamlı liderlerle görüşmelerinde ülkedeki insan hakları ihlalleri ve siyasi kısıtlamaları gündeme taşıdığını ifade etti.

Ortaklık için yeri geldiğinde zor konuşmalar yapılabileceğini vurgulayan Harris, bugünkü görüşmelerinde özellikle cezaevinde bulunan siyasi muhaliflerin serbest bırakılması hakkında konuştuğunu bildirdi ancak görüşmelerin sonucuna dair herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Harris, Vietnam ziyareti sırasında aktivist gruplarla bir araya gelerek işçi hakları ve bireysel özgürlüklerle ilgili konuları ele almıştı.

Vietnam'a ziyarette bulunan ilk ABD Başkan Yardımcısı olan Harris, Devlet Başkanı Nguyen Xuan Phuc'a, ABD-Vietnam ilişkilerinin çeyrek asırda uzun bir yol kat ettiğini söyleyerek, Vietnam'ı Çin'in "zorbalığına" karşı koymak için ABD ile ortaklığa çağırmıştı.

Harris, Vietnam'dan önce Singapur'da üst düzey devlet yetkilileriyle görüşmüştü.

Görüşmelerde siber tehditler ve iklim değişikliğiyle mücadelenin yanı sıra yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını gibi konularda iş birliğini geliştirmek amacıyla anlaşmaya varıldığı belirtilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!