Bazı doğal yağlar ve kullanım alanları

Bazen yaşadığımız bazı cilt problemlerinden kurtulmak için sayısız yola başvuruyoruz.

Bazı doğal yağlar ve kullanım alanları
Bazı doğal yağlar ve kullanım alanları
GİRİŞ 20.04.2016 09:37 GÜNCELLEME 20.04.2016 10:24

Doktorların verdiği ilaçlar, çuvalla para döktüğümüz kozmetikler, kocakarı ilaçları… Bir başkasına yarayan ilaç bizde fayda göstermeyebilir, çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını verdiğimiz kozmetikler fayda sağlamayabilir. Ancak birçoğumuzun farkında olmadığı bir şey var; Doğal Yağlar! Daha fazla uzatmadan hangi yağların hangi işe yaradığına bakalım.

1. Üzüm çekirdeği yağı

Gözaltı morluklarının birçok sebebi olabilir. Yorgunluk, kalıtsal nedenler, kötü beslenme gibi.. Birçok ilacı kullandım ama hala önleyemedim diyorsanız üzüm çekirdeği yağını deneyebilirsiniz. Gece uyumadan önce gözaltınıza hafif masajla (basıncı en az parmağınız yüzük parmağınız olduğundan tercihen yüzük parmağınızla) uygulayabilirsiniz..

2. Çam tebentin yağı

Saçınızın dökülmesinden şikayetçiyseniz tam size göre. Sampuanınızın içine bir kapak kadar dökerseniz saç dökülmenizi azalttığını hatta durdurduğunu göreceksiniz. Ancak kötü bir yanı var ki, saçı çok sertleştiriyor hatta uzun süreli kullanımda saçları kırıyor. Bu nedenle mutlaka saç kremi kullanın ve içine çam terebentin kattığınız sampuanı aralıklarla kullanın.

3. Badem yağı- hint yağı

Kirpiklerinizin dökülmesinden şikayetçiyseniz, kaşlarınız seyrekse veya kaşlarınızı alırken küstürdüyseniz tam sizlik. Bir rimel fırçasını iyice temizleyin, bir kapta bu iki yağı eşit oranda karıştırın (isterseniz içine zeytinyağı da katabilirsiniz) her gece uyumadan önce kaşınıza ve kirpiğinize rimel fırçası yardımıyla sürün. Kirpiklerinize sürerken gözünüze kaçmaması için dikkatli olun, mümkünse kirpik diplerinize kulak çubuğu yardımıyla sürün. Kaşınıza sürerken ise rastgele sürmeyin, istemediğiniz yerlerde tüy çıkmasın. Kaşlarınızın ve kirpiklerinizin çoğaldığını, kirpiklerinizin uzadığını farkedeceksiniz.

4. Badem yağı

Badem yağı başlı başına nemlendirici özelliği çok yüksek olan bir yağ. Kuru cildi olanlar cildine sürebilir ancak tüylenme ihtimalini göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca saçınız dökülüyorsa veya saçınızın nemlenmesini, yumuşamasını istiyorsanız da kullanabilirsiniz. Saç diplerinize sürüp duştan önce yarım saat kadar bekletmeniz saçınızı besleyecektir.

5. Zeytinyağı

Birçoğumuzun evinde bulunan, bahsettiğim yağların içinde temin edilmesi en kolay olanı; Zeytinyağı. Tırnaklarınız kırılıyorsa güçlendirmek için zeytinyağı limon karışımında tırnaklarınızı 15 dk kadar bekletebilir, kepek probleminiz varsa karbonat-zeytinyağı ile saç dibinizi ovabilirsiniz.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'ın ateşkes yanıtı sonrası Refah'a yoğun hava saldırısı başladı!
Hatayspor'dan Halil Umut Meler ve TFF'ye isyan!