Siyah nokta nasıl temizlenir?

Doğal yollarla cildinizdeki siyah noktalardan arınabilirsiniz.

Siyah nokta nasıl temizlenir?
Siyah nokta nasıl temizlenir?
GİRİŞ 07.05.2016 11:44 GÜNCELLEME 07.05.2016 11:44

Cildiniz yağlı ise ya da düzenli olarak temizleyip bakım yapmıyorsanız, aynada siyah noktalarla karşılaşmanız kaçınılmaz. Ancak bu noktaları temizlemek hiç zor değil. Tamamen doğal yollarla fazla vakit harcamadan uygulyabileceğiniz birkaç tarif var.

Buhar banyosu

Temiz bir kabın içine sıcak temiz su koyun. Başınızı üzerine eğip üzerini bir örtü ile kapatın. Bir dakika bekledikten sonra birkaç saniye ara verin. Bu işlemi üç kez tamamladıktan sonra yüzünüzü kan dolaşımını hızlandırmak ve cildinizi canlandırmak için soğuk su ile yıkayın. Son olarak gül suyu ile silin. Siyah noktaları temizlemek için haftada bir buhar banyosu yapabilirsiniz.     

Limon ile peeling

Yüzünüzü yıkayın. Ardından bir pamuğa biraz limon suyu damlatıp yüzünüzü fazla bastırmadan silin. Limonun içerdiği asitler, yüzünüzde siyah nokta oluşumuna yol açan fazla yağı alır.  

Tuz kürü

1 tatlı kaşığı tuza iki damla portakal suyu ekleyip karıştırın. Siyah nokta bulunan bölgelere çok bastırmadan masaj yaparak sürün. Ilık suyla yıkayın.  

Kivi kürü

1 kiviyi püre haline getirip yüzünüze ve boynunuza sürün. Açılan gözeneklerinizdeki siyah noktaları gülsuyuyla silin.

Esmer şeker ve bal kürü

1 yemek kaşığı bala 1 yemek kaşığı esmer şeker koyun. Biraz karıştırıp erimesine izin vermeden yüzünüze masaj yaparak yedirin. Siyah noktaların olduğu bölgelere hafif bastırarak masaj yapabilirsiniz.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...