Bozdağ Gazi Mestan'nın türbesini açtı

Kosova'nın başkenti Priştine'de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nca (TİKA) restorasyonu tamamlanan Sultan 1. Murad Hüdavendigar'ın sancaktarı Gazi Mestan'nın türbesinin açılışı, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından yapıldı.

Bozdağ  Gazi Mestan'nın türbesini açtı
Bozdağ Gazi Mestan'nın türbesini açtı
GİRİŞ 11.08.2012 10:37 GÜNCELLEME 11.08.2012 10:37

 Başbakan Yardımcısı Bozdağ, restorasyonu tamamlanan türbeyi gezerek, TİKA yetkililerinden bilgi aldı. Bozdağ, açılış töreninde yaptığı konuşmada, sancaktar Mestan'ın da bir şehit olduğunu söyledi.

Buraların Evladı Fatihan'ın yaşadığı yerler olduğunu hatırlatan Bozdağ, ''Hem Gazi Mestan hem Sultan Hüdavendigar bizlerin ortak tarihi. ortak mirasçısı olduğumuz değerler. Büyük bir refah olmuş, insanlar yüzyıllarca barış ve refah içinde yaşamışlardır. Sultan Murat Hüdavendigar'ı sadece bize ait görmüyoruz. Ne kadar bize aitse o kadar Kosova'ya aittir, ne kadar bizim değerimiz ise o kadar da Kosova'nın değeridir'' dedi.

Kosova'nın dört bir yanında turizm meraklıları için çok büyük hazineler olduğunu anlatan Bozdağ, şöyle konuştu:

''Buraları birlikte inşa ettik. Bu medeniyet, bu kültür asırlara meydan okuyarak bugünlere kadar geldi. Bundan sonra da devam edecek. Baktığınız zaman Kosova'nın dört yanında turizm meraklıları için çok büyük hazineler var. Onların iyi değerlendirilmesi lazım. Ülkenin zenginliği yeraltı yer üstü kaynakları değil, sahip olduğu kültür değerleri, medeniyet değerleri, sanat eserleri, sahip olduğu tarihi şahsiyetler ve onlara ilişkin abide eserler de o ülkenin zenginliğini gösterir. Bu anlamda Kosova dünyanın en zengin ülkelerinden birisi sayılır.''

Kosova Kültür Gençlik ve Spor Bakanı Memli Krasniqi ise TİKA ile 5 eserde ortak çalışma yaptıklarını, bu işbirliğinin bundan sonra da artarak devam edeceğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler