Artık iPhone'la bilgisayarlar kilitlenebilecek

iPhone'larda bulunan parmak izi sensörü boyut atladı, artık Apple'ın Mac bilgisayarlarını da kullanıcılar parmak izleriyle açabilecek.

Artık iPhone'la bilgisayarlar kilitlenebilecek
Artık iPhone'la bilgisayarlar kilitlenebilecek
GİRİŞ 01.12.2014 12:05 GÜNCELLEME 01.12.2014 12:05

FingerKey ismini taşıyan bu Mac uygulamasının çalışma mantığı ise basitçe şöyle: Önce uygulamayı bilgisayarınıza indiriyorsunuz; ardından cihazınızın Bluetooth bağlantısını açarak iPhone'unuzla birbirlerini görmelerini sağlıyorsunuz.

Daha sonra iPhone'unuzun parmak izi sensörünü kullanarak yeni bir güvenlik anahtarı oluşturuyorsunuz. Böylece Mac'lerin kilidini açmak istediğinizde önce telefonunuzdan ilgili uygulamaya girip parmak izinizi taratmanız gerekiyor. Böylece şifreyle uğraşma derdi de ortadan kalkıyor.


Kriptolu bir sistem altyapısına sahip olduğundan güvenilir bir uygulama olan FingerKey, Mac App Store'da 1.99 dolarlık fiyatla satılıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kulüpler Dünya Kupası ile ilgili bomba detay! Kupa hala Donald Trump'ın ofisinde
Bakan Kurum'dan açıklama: 3 ildeki yangıların yaraları sarılıyor