Çinli çılgın 20 yıldır oyun konsolunu kapatmadı

Çin'de bir oyun tutkunu, kayıt dosyası silinmesin diye eski oyun konsolunu 20 yıldır kapatmıyor.

Çinli çılgın 20 yıldır oyun konsolunu kapatmadı
Çinli çılgın 20 yıldır oyun konsolunu kapatmadı
GİRİŞ 11.01.2016 14:11 GÜNCELLEME 11.01.2016 14:11
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Oyun severler için bilgisayar her ne kadar önemli ise de oyun konsollarının yeri bambaşkadır. Hele ki oyun konsoları konusunda güzel bir geçmişe sahipsek. Bildiğiniz gibi bilgisayarlar evlerimize girmeden önce saatlerimizi atariler başında geçirirdik. Aslında günümüzün oyun konsollarına baktığımda da gözüme hala o eski atariler gelmiyor değil.

Super Famicom yani bizlerin Super Nintendo (SNES) olarak bildiği oyun konsoluna sahip olan Wanikun adlı Twitter kullanıcısı, geçtiğimiz günlerde paylaştığı tweet ile gerçekten hepimizi şaşırttı. Oyun konsolu ile ''Umihara Kawase'' adlı bir oyun oynayan Wanikun, oyunu o kadar beğenmiş ki, cihazın kaydettiği verileri kaybetmemek için konsolu hiç kapatmamış. Hem de 20 yıl boyunca!

Webtekno'nun haberine göre SNES gibi oyun konsollarında elektrik bağlantısı kesilmediği sürece oyunun dosyaları kayıtlı olarak kalabiliyor. Ancak dediğimiz gibi bu işlemin uzun soluklu gerçekleşmesi için konsolun elektrik bağlantısı kesilmemeli. Bunu bilen Wanikun da oyunu çok sevmiş olacak ki konsolun elektrik bağlantısını 20 sene boyunca kesmemiş.

180,000 saattir oyun konsolunun açık olduğunu belirten Wanikun, tam süre olarak da 20 sene, 6 ay, 2 hafta, 3 gün ve 8 saat gibi inanılmaz bir süreden bahsediyor.

YORUMLAR 17
  • HALİM 8 yıl önce Şikayet Et
    Ağır bir iş yapmış geri zekalı mahluk..
    Cevapla
  • idiot 8 yıl önce Şikayet Et
    Tamam da oyunu o zamana kadar oynaya oynaya bitirir ki. demek hiç oynamamış öyle açık kalmış. Velhasılı kelam adam kafayı yemiş. Türkiye ye gelse direk Bakırköy e gönderilir.
    Cevapla
  • trabzonlii61 8 yıl önce Şikayet Et
    akıl yoksunu insan topluğuğu
    Cevapla
  • shock1453 8 yıl önce Şikayet Et
    elektrik de mi kesilmemiş..
    Cevapla
  • metin 8 yıl önce Şikayet Et
    hiçmi elektrik kesilmemiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?