Counter-Strika'da tepki çeken Türk haritası

Türk oyuncular için Counter-Strike:Global Offensive oyununa yeni harita eklendi. Haritada Türkiye'yi temsil eden fotoğraflar tepki çekti.

Counter-Strika'da tepki çeken Türk haritası
Counter-Strika'da tepki çeken Türk haritası
GİRİŞ 19.02.2016 11:45 GÜNCELLEME 19.02.2016 11:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünyaca ünlü bilgisayar oyunu "Counter-Strike:Global Offensive"in Türkiye'den izler taşıyan yeni güncellemesi büyük tepki çekti.

ATATÜRK'E BENZEMEYEN FOTOĞRAF

Oyuna eklenen yeni "Türkiye" güncellemesinde yer alan Atatürk çizimi, oyun severlerin tepkisini çekti. Oyunda, Atatürk'e pek de benzetilemeyen fotoğrafın altında "Atahürg" yazdığı görülüyor. Yine oyunun birçok yerinde çeşitli Türk markaları ve Osmanlı tuğralarının deforme edilerek kullanıldığı göze çarpıyor.

TÜRK OYUNCULAR TEPKİ GÖSTERDİ

Yeni güncellemeler ile ilgili şikayetlerini dile getiren birçok Türk oyunsever, oyunun yaratıcısı olan "Valve" firmasına karşı imza kampanyası başlattı.

De_mikla adını taşıyan yeni harita Türk restoranları, bedestenler ve pazar bulunduruyor. Valve tarafından onay alıp yayınlanan bu harita, her ne kadar Türkiye'yi temsil etmeyi amaçlasa da devamında birçok tartışmayı yanında getirdi. Türk oyuncular tarafından şikayet yağmuruna tutulan haritanın görsellerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR 1
  • Olcay Alemdar 8 yıl önce Şikayet Et
    Buna karşı kesinlikle tepki verilmesi gerekiyor çünkü 1999 dan beri oynanan 'Counter Strike' bütün versiyonları biz Türk gençlerinin ilgisini çekti ki yıllardır oynuyoruz... Paranla milli miraslarımız hakkında dalga konusu oluyoruz. Yazık!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!