Toshiba laptop piyasasından çekiliyor

Japon marka Toshiba, dizüstü bilgisayar sektöründen çekilme kararı aldı.

Toshiba laptop piyasasından çekiliyor
Toshiba laptop piyasasından çekiliyor
GİRİŞ 03.04.2016 09:49 GÜNCELLEME 03.04.2016 10:13
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Bilgisayar sektöründe yaşanan krizler son yıllarda birçok firmanın küçülmesine veya sektörden tamamen çekilmesine neden oluyor. Bu firmalardan en büyüklerinden biri olan Toshiba tüketici dizüstü pazarından çekilme kararı aldı.

Garanti desteğine devam

Toshiba’nın açıklaması Avrupa ve ABD gibi pazarları kapsıyor. Şirket Japonya’da ise kullanıcıya üretim yapmaya devam edecek. Bunun dışında şirket tüm gücünü kurumsal çözümler üretmek için harcayacak. Mevcut Toshiba dizüstü model sahipleri garanti desteğini almaya devam edecek.

Kurumsal satışlara devam

Toshiba, kurumsal taraftaki satışlarını Tecra ve Portégé markaları altında kullanıcıya sunmaya devam edecek. Ürün çeşitliliği içerisinde; Ultrabook modelleri, tabletler ve ikisi bir arada dizüstü modelleri mevcut olacak. Toshiba ağırlıklı olarak üst seviye ürün gamına odaklanmak istiyor. Japon devi bununla birlikte üst seviye ürünlerin yüksek kar marjı sayesinde yüksek getiri elde etmeyi umuyor.

YORUMLAR 16
  • Ramazan Okcan 8 yıl önce Şikayet Et
    isabet olmuş beş para etmez, yıllardır uzak dururum
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    mantıklı bir karar hem pahalı hemde teknik destek ve garanti iyi değil inşallah bi daha karşımıza çıkmaz
    Cevapla
  • şeref 8 yıl önce Şikayet Et
    zorlamı satıyorlar ki ?
    Cevapla
  • Rebelboy1903 8 yıl önce Şikayet Et
    akilli telefonlar ve tabletler pc sektorunu yavaslatti aslinda saglam is yapardi ama firma politikalari karliliga gore degisiyor
    Cevapla
  • İst. 8 yıl önce Şikayet Et
    Yerli diye satılan Monster marka bilgisayarımız var.Adamlar dışarıda ürettirip monster markasını basıyorlar sonra da 4.500 Tl'ye satıyorlar.Yerli şart arkadaş hep yabancı,hep yabancı...
    Cevapla
  • darknesspen 8 yıl önce Şikayet Et
    laptop um var Toshiba marka,masa üstü niyetine kullanırım,gece gündüz açık durur,alalı rahat bi 8-9 yıl oluyor,sadece ram inde biraz yükseltme yaptırdım, çantasındayken bir kaç kez düşürdüğüm bile oldu,ama bu kadar sağlam olur bi ürün,tık yok hala kullanıyorum, bi on yıl daha inş kullanacağım. ( tek sıkıntı hoparleri bozdum gibi,onu da usb li hoparlerle hallettim)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!