Kur'an dinletilen bitki 3 kat fazla büyüdü

Antalya Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci Levent Akbaba, hazırladığı 'Canların Gıdası Kur'an-ı Kerim Projesi' ile gürültü kirliliğinin canlılar üzerinde bıraktığı olumsuz etkiyi araştırdı.

Kur'an dinletilen bitki 3 kat fazla büyüdü
Kur'an dinletilen bitki 3 kat fazla büyüdü
GİRİŞ 22.05.2013 15:18 GÜNCELLEME 22.05.2013 15:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kur'an-ı Kerim dinletilen bitki diğer iki bitkiye göre 3 kat daha fazla büyüdü.

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'na proje sunan Levent Akbaba ile proje koordinatörleri Feriha Taycı ve Nurhan İlhan ile birlikte projeyi tanıttı. Akbaba, proje kapsamında ses geçirmeyen yalıtımlı üç kaba üçer adet fasulye tohumu ektiğini söyledi. Birinci kapta bulunan fasulyelere bir hafta süresince dünyaca ünlü hafızlar Mustafa İsmail, Abdüssamed ve kendi sesinden Kur'an-ı Kerim okuduğunu, ikinci kaba kulakları rahatsız eden müzik sesi ve üçüncü kaptaki fasülyeye hiçbir ses vermediğini belirten Akbaba, bir hafta sonra Kur'an-ı Kerim dinletilen fasülyenin boyunun 33 santime, sessiz ortamda büyüyen fasülyenin 11 santime ve kulağa rahatsızlık veren ve içinde karamsar sözler bulunan şarkılar dinletilen fasülyede ise çimlenme gözlemlenmediğini kaydetti.

Projenin gayesinin kulak tırmalayıcı seslerin canlıların üzerindeki negatif tesirini göstermek olduğunu belirten Akbaba, güzel ses ve Kur'an ayetlerinin bitkiler üzerinde pozitif etkisi olduğunu laboratuvar ortamında ispatladıklarını söyledi. Akbaba, "Şiddet içerikli her kötü söz sadece insanı değil, doğadaki bütün canlıları etkiliyor. Küstürüyor. Sürekli şiddet içerikli söz ve içinde karamsarlığı barındıran şarkıların dilettiğimiz kapta fasülye çimlenmedi. Bu nedenle atalarımız 'Gönül bir sırça saraydır kırılırsa yapılmaz' sözünü boşuna söylememiş. Kötü, karamsarlık ve gürültü kirliliği yapan sözler bitkileri bile bu kadar olumsuz etkilerken insan ruhunu ne hale getirir iyi düşünelim. Güzel göz ruhun en güzel ilacı." diye konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 8
  • Huzeyfe 6 yıl önce Şikayet Et
    Seralarda Kuran okutulsun. Randiman %300'e yakin artacaktir. Inancsiz seracilar'da rekabet edemeyip batar zaten.
    Cevapla
  • cartcaurt 8 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel gübrye gerek yok
    Cevapla
  • Sanans 3 yıl önce Şikayet Et
    İşin kolayını buldun tabii
    Cevapla
  • Furkan 9 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kimse de sormuyor mu, bu bitkiler zaten farklı uzunlukta büyümeyecek miydi diye ?
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    tamam ama 3 tane bitki 6 farklı sıraya göre büyüyebilirdi şuanki büyüme sırası şans eseri oldu demek basite kaçmak olur. Bence bunu 10 farklı bitkide veya 10 kere aynı bitkide dene aynı sonucu veriyorsa,Bulana Aferim diyelim
    Cevapla
  • A deist 9 yıl önce Şikayet Et
    devam edelim böyle işlere..ülkemiz gelişiyor helal boş ülkenin boş yaratıkları helal :)
    Cevapla
  • Nameless 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım farklı büyümesi normalde fakat bu kadar farklı büyümesi hiç mi kafanda Donk etmedi
    Cevapla
  • ömer faruk 10 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler kardeşim.. Tebrikler kardeşim. Ancak bu haberler sadece kalbi temizleri etkiliyor. Bazılarına Şakkı Kamer mucizesi bile az geliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki