Bilim dünyasını sarsacak keşif! 300 bin yıllık...

Bilim dünyasını derinden sarsacak bir gelişme yaşandı. Fas’ta 300 bin yıllık insan iskeleti kalıntısı bulunduğu bildirildi.

Bilim dünyasını sarsacak keşif! 300 bin yıllık...
Bilim dünyasını sarsacak keşif! 300 bin yıllık...
GİRİŞ 08.06.2017 17:02 GÜNCELLEME 08.06.2017 17:02
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Fas Kültür ve İletişim Bakanlığından yapılan açıklamada, Faslı bilimadamı ve araştırmacı Abdulvahid bin Nasır ve Alman araştırmacı Jan Jack Yublan’ın öncülüğünde çalışan uluslararası bir arkeoloji ekibinin Fas’ın Yusufiye bölgesi kırsalında yer alan Cebel İhud köyü yakınlarında yaptıkları kazı çalışmalarında Homo sapiense ait iskelet kalıntılarına rastladıkları belirtildi.

200 BİN YIL DAHA ESKİ

Kalıntıların yaklaşık 300 bin yıllık olduğu belirtilen açıklamada, yapılan testler sonucunda kalıntıların şimdiye kadar keşfedilen en eski insan kalıntıları olduğu ifade edildi.

Şimdiye kadar yapılan araştırmalarda en eski 100 bin yıllık kalıntılara ulaşıldığı kaydedilen açıklamada, Fas’ta keşfedilen kalıntılara ilişkin ilmi makalenin 8 Mayıs 2017 tarihinde Almanya’da çıkan "Doğa" dergisinde yayımlandığı kaydedildi.

Cebel İhud civarında 2014 yılında yapılan kazı çalışmalarında 16 bin yıl öncesine ait insan kalıntıları bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Chlt 6 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl ölçmüşçüler, dünyanın yaşı max 10bini geçmezciler gelmeden yeryüzüne 124bin peygamber indirildiğini hatırlatalım, her biri 1 yıl yaşamış desen 124bin yıl, ortalama bi insan yaşının 60 olduğunu da hesaba katıp, üstüne sadece Nuh a.s'ın 950 sene yaşadığını da hatırlatarak, saçma cahilce yorumlardan kaçınılmasını diliyorum.
    Cevapla
  • chlt 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen ortalama her 100 senede 1000er peygamber geldi aynı anda o yüzden de dünyanın yaşı 10bin değil mi :D vay be!
    Cevapla
  • ayhan mete 6 yıl önce Şikayet Et
    bu peygamberlerden bir çoğu aynı zamanda yaşadılar teorin doğru değil
    Cevapla
  • mücahit 6 yıl önce Şikayet Et
    Hz.Adem in 10000-15000 yıl önce yaşadığı düşünülürse gerçekdışı
    Cevapla
  • delil 6 yıl önce Şikayet Et
    124bin peygamberin hepsinin aile seceresi mi yazıyor kur-anda da haberimiz yok hangi peygamber hangi peygamberin soyundan geliyormuş yazında bilelim hesap edelim en azından kafadan atmadığımız ilimsel bilimsel bi dayanağımız olduğunu iddia edelim hadi başlayın saymaya 124bin peygamberin aile seceresini ve ortalama yaşlarını mesela direk Nuh a.s 950 sene tek başına geriye kaldı 9050 sene doldurun bakalım 124bin peygamberi 9050 yıl içine kolay gelsin
    Cevapla
  • ayhan mete 6 yıl önce Şikayet Et
    delil isteyen kardeşim kuran peygamberlerden haber veriyor hangi peygamber kimin oğlu belli bu durumda hz ademin yaşının bilinmesi zor değil
    Cevapla
  • delil 6 yıl önce Şikayet Et
    Afedersiniz de Hz.Ademin 10bin yıl önce yaşadığının bilgisini nerden aldınız hangi ayet hangi rasulullahın hadisi diyor ki hz adem 10bin yıl önce yaşadı, yoksa siz kafanıza göre mi tahminlerde bulunuyorsunuz, biri diyor 6500sene önce hz adem geldi biri diyor 10bin sene önce hayırdır o dönemlerden mi geldinizde böyle haberler veriyorsunuz hiç bir bilimsel araştırma yapmadan.
    Cevapla
  • Kurt 6 yıl önce Şikayet Et
    İnanmayın. 6500 sene evvel dünyaya gönderilmiş olan Hazreti Adem'in ne babası var ne de dedesi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli'den Dünya Türkçülük Günü mesajı
Nisan ayı enflasyonu belli oldu