Türkiye tarihi hamle için ortak arıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla başlayan Türkiye'nin Antarktika’da kuracağı bilim üssü için çalışmalar devam ediyor.

GİRİŞ 23.11.2017 10:22 GÜNCELLEME 23.11.2017 12:05
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin Antarktika’da üs kurma projesiyle ilgili “partner ülke” aradıklarını belirterek, “Bir ülkeyle beraber yaparsak, maliyeti düşürürüz. Görüşmeler yapıyoruz. Şili olabilir, İngiltere olabilir” dedi.

 

TÜRKİYE ORTAK ARIYOR

Geçen yasama yılında Antarktika Andlaşması Çevre Koruma Protokolü’ne katılmamızın uygun bulunduğuna dair kanun tasarısını Meclis’ten geçirdiklerini belirten Özlü, Türkiye’nin bu protokolü onaylayarak, orada bilimsel faaliyet dışında başkaca bir faaliyette bulunmamayı ve çevreyi kirletmeyeceğini taahhüt ettiğine işaret etti. Zorunlu şartlar çerçevesinde Antarktika’ya en az üç sefer yapılmasının da bulunduğunu kaydeden Özlü, ilk seferin geçen yıl yapıldığını, ikincisinin bu yıl, son seferin de gelecek yıl gerçekleştirileceğini söyledi. 

PROGRAM HAZIRLANIYOR

Bakan Özlü, ayrıca, proje için geçen yıl 470 bin dolar harcama yapıldığı, bu yıl ise 5 milyon TL’lik bir bütçe ayırdıklarını açıkladı.

GELECEKTE SAVAŞLAR TATLI SU YÜZÜNDEN ÇIKACAK

Uzmanlara göre gelecekte savaşlar petrol ve enerjiden dolayı çıkmayacak. Tatlı su sorunundan çıkacak. Şu anda Dünya'nın en büyük tatlı su kaynakları Antartika'da bulunuyor. Dünya'daki tatlı su oranın 3'te 2'si Antartika'da. Dünya'nın en büyük petrol rezevrleri orada. Türkiye yaptığı bu hamle aslında geleceğe yönelik dev bir stratejik hamle anlamına geliyor.

YORUMLAR 18
  • Gerçekler 5 yıl önce Şikayet Et
    Son derece önemli bir iş. Kesinlikle devam etmeli.
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkmenistan Azerbaycan Kazakistan olabilir Azerbaycan sever böyle işleri paraları da var Kazakistan’da öyle Türkmenistan’ın bilim adamı çok yoktur belki ama para koyarsa katılır üç beş kişi ile hem çalışmalara biz yön veriniz
    Cevapla
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Vay be bilmedigimiz daha neler var neler
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    chp duymasın karşı çıkar ne işimiz var orda diye
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    şimdi dümdüz gittiğimiz bu güzel tünelleri de patetes deposu yapak demişti
    Cevapla
  • sahici 6 yıl önce Şikayet Et
    ukrayna olabilir , endonezya olabilir, singapur olabilir,guney kore , katar olabilir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı