DSÖ'den korkutan açıklama: Dünya nüfusunun yarısı risk altında!

DSÖ Tropikal Hastalıklar Birim Başkanı Dr. Raman Velayudhan, dang virüsü vaka sayısının 8 kat artış gösterdiğini belirterek “Dünya nüfusunun yaklaşık yarısı dang virüsü riski altındadır ve bu virüs yaklaşık 129 ülkeyi etkilemektedir” dedi.

GİRİŞ 22.07.2023 16:37 GÜNCELLEME 23.07.2023 11:47
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

DSÖ Tropikal Hastalıklar Birim Başkanı Velayudhan, Dünya nüfusunun yarısının, sivrisinek ısırığıyla bulaşan ve şiddetli grip benzeri semptomlara neden olan viral hastalık ‘dang humması’ riski altında olduğunu duyurdu.

"DÜNYA ÇAPINDA REKOR SAYIDA DANG VİRÜSÜNE YOL AÇABİLİR"

Velayudhan, “Dünya nüfusunun yaklaşık yarısı dang virüsü riski altındadır ve bu virüs yaklaşık 129 ülkeyi etkilemektedir. Daha yüksek ortalama sıcaklıklar, yağışlar ve daha uzun kuraklık dönemleriyle belirginleşen iklim değişikliği, dünya çapında rekor sayıda dang enfeksiyonuna yol açabilir.

Bazı durumlarda, özellikle de ikincil enfeksiyon olarak adlandırdığımız ikinci kez enfeksiyona yakalandığınızda, bu ciddi dang hastalığına yol açabilir ve ölümcül de olabilir. 2000 yılında yaklaşık yarım milyon vakamız vardı ve 2022'de 4.2 milyondan fazla vaka kaydettik, bu da gerçekten sekiz katlık bir artışı gösteriyor” dedi.

HER KOŞULDA HASTALIK RİSKİ VAR

Velayudhan, sivrisineklerin hem kuraklıkta, hem de sağanak yağış ve selin meydana geldiği durumlarda hayatta kalabildiğine dikkat çekerek, Dang Virüsü riskinin her koşulda artış gösterdiğini belirtti.

DSÖ’den söz konusu hastalığa ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Dang hummasının spesifik bir tedavisi yoktur ve doğrudan bir ilaç müdahalesi de mevcut değildir. Hastalık genellikle ateş ve ağrıyı tedavi eden ilaçlarla tedavi edilir. Bir dang humması testinin güvenilir bir sonuç vermesi iki ila üç gün sürer.”

KAYNAK: DHA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 10
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Hız vermeye başladılar. DSÖ ikinci IMF dir
    Cevapla
  • Ugur 9 ay önce Şikayet Et
    Bu Tepede oturanlarin söyledikleri yüzde 80 yalan
    Cevapla
  • Çoban Ahmed 9 ay önce Şikayet Et
    En tehlikeli virus DSÖ'nün kendisidir.
    Cevapla
  • sadi 9 ay önce Şikayet Et
    Bu virüsleri yapan DSÖ'nün kendisidir.Bu örgütün tüm üyeleri insan hakları mahkemesinde yargılanmalıdır.
    Cevapla
  • Efe 9 ay önce Şikayet Et
    İnsi şeytan hepsi. Bil Getes 'ın sinekleri Yeni PLANDEMİ bu mu. Nufusu azaltacak şeytanlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..