Müslüm Gürses kimdir?

Arabesk müzikseverlerin 'baba' lakabıyla andığı sanatçı Müslüm Gürses kimdir?

Müslüm Gürses kimdir?
Müslüm Gürses kimdir?
GİRİŞ 03.05.2021 12:20 GÜNCELLEME 03.05.2021 15:19 KAYNAK HABER7
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

7 Mayıs 1953'te, Şanlıurfa'da 500 nüfuslu Fıstıközü köyünde, Emine-Mehmet Akbaş çiftinin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi Müslüm Akbaş.

Rençber Mehmet Bey'in işleri kötüydü. Küçük Müslüm için çok sevdiği bağlama çalıp türkü söylemek uzun süre hayal olarak kaldı.

Ahmet ve Zeyno adında iki kardeşi daha oldu. Artık Şanlıurfa'da 3 çocukla karın doymuyordu. Herkes gibi onlar da ailece Adana'ya göç etti.

Müslüm bir terzi çıraklığında, bir kunduracının yanındaydı. Diğer yandan sazından vazgeçmedi. Halk eğitim merkezine gitti.

Ve hayatındaki dönüm noktası... 1967'de Adana Aile Çay Bahçesi'nde düzenlenen yarışmaya katıldı. Birinci oldu.  

Artık Çukurova radyosunun en sevilen seslerinden biriydi. Henüz 15 yaşındayken ilk plağını doldurdu.

25 yaşındayken Adana-Tarsus yolunda trafik kazası geçirdi. Şoför öldü. Onun da öldüğüne karar verip morga kaldırdılar. Sonradan aslında hayatta olduğu ortaya çıktı. Ameliyata alındı, beynine koruyucu bir plaka takıldı.

Müslüm Gürses, kazadan kurtulsa da artık eskisi gibi koku duyusunu hissetmeyecek, az duyacak ve konuşması aksayacaktı. Bitmek bilmeyen baş ağrıları da ona kazadan kaldı.

Malatya turnesinde tanıştığı Muhterem Nur'la 1986 yılında evlendi. Muhterem Hanım, onun isteğiyle sanat hayatını noktaladı. Gürses'in hayatı, Muhterem Nur'la evlendikten sonra baştan sona değişti.

Medya, uzun süre Müslüm Gürses'e ambargo uyguladı. Konserlerinde bazı gruplar sadece kendilerine değil etrafındakilere de zarar veriyordu. Hatta Müslüm Gürses, bir konserinde hayranı tarafından bıçaklandı.

2000'li yıllarda tarzını değiştirdi. Tarkan'ın, Teoman'ın ve Şebnem Ferah'ın şarkılarını seslendirdi. Pop müziklerini yeniden söyledi.

Artık Gülhane Parkı'nda değil Harbiye'de konser veriyordu. Ama tüm bunlara rağmen sadık kitlesine her zaman 'değişmedik, özümüzde aynıyız' mesajları da verdi.

Müslüm Gürses, by-pass ameliyatı olmak için gittiği hastaneden çıkamadı. 4 ay hastanede kaldıktan sonra 4 Mart 2013'te vefat etti.

YORUMLAR 1
  • 002 ??? 2 yıl önce Şikayet Et
    vay be hiç mı bu adamın sevenı yokmuş.......
    Cevapla