Ziya Selçuk kimdir? Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un hayatı ve asıl mesleği

2018’den beri Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanı olarak görev yapan Ziya Selçuk’un hayatı merak konusu oldu. Peki Ziya Selçuk kimdir? Ziya Selçuk nerelidir? Bakan Ziya Selçuk’un asıl mesleği nedir ve kaç yaşındadır?

Ziya Selçuk kimdir? Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un hayatı ve asıl mesleği
Ziya Selçuk kimdir? Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un hayatı ve asıl mesleği
GİRİŞ 06.08.2021 09:22 GÜNCELLEME 06.08.2021 09:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ziya Selçuk’un hayatı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Ziya Selçuk kimdir? İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un hayatı ve hakkında merak edilenler...

1 Mayıs 1961’de Ankara’ya bağlı Gölbaşı ilçesine bağlı Emirler köyünde dünyaya geldi. Ankara Atatürk Lisesi’nde öğrenimini tamamlayan Ziya Selçuk, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisansını yine aynı üniversitede Eğitimde Psikolojik Hizmetler bölümünde yaptı. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanında doktora yapan Selçuk, ilerleyen yıllarda Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde doçentlik ve profesörlük unvanlarını aldı.

Bir dönem Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı görevine getirilen Selçuk, Vakıf üniversitelerinde mütevelli heyeti başkanlığı ve üyeliği yaptı. Ziya Selçuk aynı zamanda, eğitim siyaseti alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarında başkanlık ve üyelik ve Voleybol Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanlığı PDR Derneği’nde yöneticilik yaptı.

TED Üniversitesi’nin kurucularından olan Ziya Selçuk, Türkiye Zeka Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve TÜBİTAK Grup Yürütme Komitesi üyeliği görevlerinde bulundu.

Köşe yazarlığı deneyimi de bulunan Selçuk, çok sayıda resmi ve özel okulun modellenmesi ve kuruluşuna liderlik etti. Çok sayıda özel eğitim kurumunun kuruluşunda yer aldı ve müfredat reformunda başarılar elde etti. Ayrıca, rehberlik, davranış gözlemi, iletişim, öğrenme, mizaç konularında kitapları ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

10 Temmuz 2018’de Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanı olarak başladığı görevi 5 Ağustos 2021 itibari ile sona erdi. Ziya Selçuk evli ve üç babasıdır.

KİTAPLARI:

  • İnsan İlişkilerinde Kendini Açma (1995)

  • Gelişim ve Öğrenme (1998)

  • Okul Deneyimi ve Uygulama ( 1998)

  • Dikkat Eksikliği ve Hiperaktif Çocuklar ( 2000)

  • Sınıf İçi Rehberlik Uygulamaları (2000)

  • Rehber Benim (2015)

  • Ebeveyn Benim (2018)

  • Eğitim Psikolojisi (2015)

  • İçimdeki Okul Sesleri (2020)

YORUMLAR 1
  • 123 2 yıl önce Şikayet Et
    Gitmemeliydi
    Cevapla