Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kimdir ve aslen nerelidir? Mehmet Şimşek'in bilinmeyen hayatı...

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in hayatı merak konusu oldu. Eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek hem özel yaşamı hem de siyasi hayatı ile dikkat çekiyor. İşte çokça araştırılan Mehmet Şimşek biyografisi...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kimdir ve aslen nerelidir? Mehmet Şimşek'in bilinmeyen hayatı...
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kimdir ve aslen nerelidir? Mehmet Şimşek'in bilinmeyen hayatı...
GİRİŞ 03.06.2023 22:21 GÜNCELLEME 03.06.2023 22:21
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Mehmet Şimşek 1 Ocak 1967'de Batman'ın Gercüş ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Batmanlı'dır. Şimdilerde 56 yaşındadır. Sekiz kardeşin en küçük çocuğu olan Şimşek’in ailesi tarım faaliyetleri ile uğraşıyordu. Annesini henüz 5 yaşındayken kaybetti.

Türkçe bilmeyen bir anne ve babanın evladı olan Mehmet Şimşek ilkokulun ilk iki yılını köyünde, geriye kalanını ise Batman’ın merkezinde tamamladı. Türkçe konuşmayı burada öğrenen Şimşek, ortaokulu öğrenimini İmam Hatip'te, lise öğrenimini Gercüş'te bulunan Gercüş Lisesinde aldı. 1988’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu.

Mehmet Şimşek

Mezun olduğu üniversitede yaklaşık bir yıl araştırma görevlisi olarak görev yapan Şimşek,  EtiBank bursu kapsamında yüksek lisans yapmak maksadı ile İngiltere'ye gitti. University of Exeter'de yüksek lisansını yaparken babasını kaybetti. Finans ve ekonomi dalında yüksek lisansını tamamlayarak Türkiye’ye geri döndü.

Türkiye'ye geri döndüğünde üç aylık bir süreçte EtiBank'ta çalışan Şimşek, 1993’te Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği'nde ekonomist olarak işe başladı ve görevine 4 yıl devam etti. Bu süreçten sonra ABD’de oturma izni alınca New York' a taşındı.

New York’ta UBS Bank'ın Hisse Senedi Analiz Birimi'nde görev yapmaya başladı. Buradaki çalışma hayatı kısa sürdü ve Türkiye’ye geri dönü. İstanbul’da Deutsche - Bender Menkul Değerlerinde 2 yıl boyunca çalıştı.

SİYASİ HAYATI

Mehmet Şimşek, 2007 Türkiye Genel Seçimlerinde AK Parti Gaziantep Milletvekili olarak seçildi. Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığında kurulan 60. Türkiye Hükûmeti'nde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak 29 Ağustos 2007’de göreve başladı.

Bakan olmasının ardından Özelleştirme Yüksek Kurulu, Savunma Sanayi Yüksek Koordinasyon Kurulu, Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.1 Mayıs 2009’a kadar bu görevine devam eden Şimşek, aynı tarihte ilan edilen kabine değişikliği ile Maliye Bakanı olarak atandı.

Mehmet Şimşek'in siyasi hayatı

2011 seçimlerinde bu kez AK Parti Batman milletvekili olarak tekrar meclise giren Şimşek, 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde yeniden Maliye Bakanı olarak görev yaptı. Daha sonra Haziran 2015'te yapılan seçim sonuçlarıyla yeniden AK Parti Gaziantep milletvekili olarak meclisteki koltuğuna oturdu. Seçimin sonuçlanmasının ardından hükümet kurulamayınca Kasım 2015'te erken genel seçim yapıldı ve Şimşek bu seçimde yine Gaziantep milletvekili seçildi.

4 Kasım 2015’te 64. Hükümet kabinesinde Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. 22 Mayıs 2016’da Ahmet Davutoğlu'nun görevinden istifa etmesinin ardından hükümeti kurma görevi bu kez Binali Yıldırım'a verilince, Şimşek, 65. Türkiye Hükümetinde Başbakan yardımcısı olarak görev yaptı.  

Mehmet Şimşek hayatı

MEHMET ŞİMŞEK'İN EŞİ 

20 Ocak 1999’da Amerikalı Annalise Granwald ile evlenen Şimşek, evliliğinin ardından yasal süreleri tamamlayarak Türk vatandaşlığına geçti. Şimşek'in bu evliliği Türkiye'ye dönene kadar devam etti. Şimşek, Maliye bakanı olarak görev yaptığı dönemde, 2009'da eşi Annalise Granwald ile yollarını ayırdı.

Kısa bir süre sonra, 2010’da Esra Kara ile dünya evine girdi. Bu evlilikten iki kız, bir erkek çocuğu sahibi oldu.

YORUMLAR 9
  • Arif¹ 3 ay önce Şikayet Et
    Ne kadar şanssız bir durumdayız. Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin başında. Yazık oldu Sayın Reis'im verdiğiniz yorum emeklere. 22 yıl heba oldu. Çıkıp iki kelime bile edemezler ekip olarak. Sokağa çıkıp sokağa. Hafize Hanım gibi tebdili kıyafet yapın bakalım halk ne söylüyor sayın Şimşek. Yazık.
    Cevapla
  • Hakan 10 ay önce Şikayet Et
    CV’sinde pek bir başarı göremedim . Mv ve bakanlık dışında uzun süreli bir çalışma hayatı da olmamış.
    Cevapla
  • Tayfun 10 ay önce Şikayet Et
    Bu Adamı oldum olası sevmedim. Bir kaç kez de pkk yı destekler nitelikte beyanları oldu. Kesin olan bir şey Milli olmadığı.
    Cevapla
  • Murad 10 ay önce Şikayet Et
    Nereden bu kanıya vardın çok bilmiş. Reis onu bu göreve layık gördüğüne göre bi cevher vardır. Erken konuşmuşsun ve boş yorum yapmışssın
    Cevapla
  • Hakkarili hacı 10 ay önce Şikayet Et
    Ne zaman bu faşizan duygulardan kurtulacaksınız. Kürtler de sizler kadar bu ülkenin sahipleri.
    Cevapla
  • nitekim 10 ay önce Şikayet Et
    bende abd'li ile evli diye endişeye kapıldım. yabancılarla evlenmeyin kardeşim
    Cevapla
  • kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Davanda haklı olabilirsin sizi takdir ediyoruz. Amma işin içinde Türkiye Türk milleti ve bu vatanın bölünmezliğini savunup canları ile bedel ödeyenler var. Bu kahramanların bize emanet evlatları ve namusları var. Vijdanının sesini dinleyerek elini değil başını taşın altına koyabilmeyi bir kez olsun düşünmelisin saygılar. Üstadım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle