Serhat Fındık kimdir ve ne iş yapıyor? Serhat Fındık, Mehmet Ceyhan'a meydan okudu!

Koronavirüs sürecinde ismini sıklıkla duyduğumuz Serhat Fındık, ünlü doktor Mehmet Ceyhan'a adeta meydan okudu. Peki Serhat Fındık neden gündemde? Koronavirüs salgınında kullanılan aşıya karşı sosyal medyada paylaşım yapan Prof. Dr. Serhat Fındık kimdir, mesleği nedir, kaç yaşındadır ve nerelidir? İşte Serhat Fındık'ın hayatı ve biyografisi...

Serhat Fındık kimdir ve ne iş yapıyor? Serhat Fındık, Mehmet Ceyhan'a meydan okudu!
Serhat Fındık kimdir ve ne iş yapıyor? Serhat Fındık, Mehmet Ceyhan'a meydan okudu!
GİRİŞ 05.11.2021 10:09 GÜNCELLEME 05.11.2021 10:12
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Twitter'da gündem olan Prof. Dr. Serhat Fındık'ın kim olduğu merak konusu oldu. Koronavirüs salgınında kullanılan aşılara karşıt oluşu ile tanınan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhat Fındık hedefte olduğunu ileri sürdü. Fındık, "Sizlerden de dileğim şayet başıma bir şey gelirse (kaza, intihar veya kalp krizi vb'ne bağlı ölüm) lütfen itibar etmeyin" şeklinde açıklama yaptı. Peki Serhat Fındık kimdir? İşte detaylar... 

SERHAT FINDIK KİMDİR? 

Prof. Dr. Serhat Fındık 8 Mart 1969'da Kocaeli, İzmit'te dünyaya geldi.  İlk ve orta öğrenimini İzmit'te tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'niden 1993'te mezun oldu. Mezuniyetinin ardından başladığı Hacettepe Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nı 1997'de bitirdi.

Türkiye'de Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde ve Amerika Birleşik Devletleri'nde Chicago ve Nashville' de kariyerini sürdüren Fındık, 2004'te American College of Chest Physicians'ta 'Fellow' unvanı aldı.

2005'te Doçent, 2012'de da Profesör unvanlarını alan doktor Fındık, 2011'de 'En Başarılı 100 Sağlık Profesyoneli' ve '21.yüzyılın Akil Kişileri' ödülüne layık görüldü. 2013'te American College of Chest Physicians tarafından Küresel Yönetici olarak seçildi. 

Göğüs Hastalıkları ve Alerji ve Uyku Tıbbı Profesörü Serhat Fındık, alanı ile ilgili yurt içi yurt dışı çalışmalarına devam etmektedir. 

SERHAT FINDIK'TAN MEHMET CEYHAN'A GÖNDERME

Ünlü hekim Mehmet Ceyhan'ın çocukların aşılanması gerektiğini ifade etmesi üzerine, aşı karşıtlığı ile bilinen Serhat Fındık'tan tepki geldi. Serhat Fındık twitter hesabı üzerinden Mehmet Ceyhan'ı hedef alarak, "Yüreğiniz ve bilginiz yetiyorsa gelin bu konuyu canlı yayında Aziz Türk Milleti önünde tartışalım. Bugüne kadar bir dediğiniz bir dediğinizi tutmadı. Benim takip ettiğim covidli hastalar ile varsa !! Sizin takip ettiklerinizi tartışalım, biliminiz yeterse." ifadelerini paylaştı.  

YORUMLAR 28
  • abdullah 23 2 yıl önce Şikayet Et
    her zaman söylüyorum bizim eğitim sistemimiz ahlaklı insan yetiştiremiyor. daima doğruları söylen hemşehrim canan karatay her defasında ilaç firmalarının ve onun taşeronlarının hedefi oluyor.tıbbın amacı halka şifa dağıtmaktır ama günümüzde en güzel para kazanma yolu olmuş. ahirette o paraların size hiç bir faydası olmayacak. dürüst ve ahlaklı olun zaten para kazanıyorsunuz .
    Cevapla
  • uzman 2 yıl önce Şikayet Et
    iyi ve mesleğinin hakkını veren bir doktor.Allah işini rast getirsin.
    Cevapla
  • Görünen Köy 2 yıl önce Şikayet Et
    Garbın afakını sarmışsa DSÖ v.b Benim iman dolu göğsüm gibi SERHAD dim var.
    Cevapla
  • şevkatlı devletlum 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hocam iyiki varsınız sayenizde ailecek covid19 ilaçsız atlattık.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam haklı.. Mehmet Ceyhan in bir dediği bir dediğini tutmuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle