Ayça Damgacı kimdir ve nerelidir? Güldür Güldür Show'a katılan Ayça Damgacı dizileri ve filmleri...

Dönemin popüler dizisi Avlu'da rol alan oyuncu Ayça Damgacı Güldür Güldür Show'a transfer oldu. Güldür Güldür Show'a katılan Ayça Damgacı aslında kimdir, aslen nerelidir ve kendisi gibi ünlü olan erkek arkadaşı kimdir? İşte Ayça Damgacı hakkında tüm merak edilenler...

Ayça Damgacı kimdir ve nerelidir? Güldür Güldür Show'a katılan Ayça Damgacı dizileri ve filmleri...
Ayça Damgacı kimdir ve nerelidir? Güldür Güldür Show'a katılan Ayça Damgacı dizileri ve filmleri...
GİRİŞ 08.10.2021 16:17 GÜNCELLEME 08.10.2021 16:17

Ayça Damgacı 1973'te İstanbul'da dünyaya geldi. İktisat öğrencisiyken bölümünden vazgeçerek oyunculuğa yöneldi. 

Oyunculuk anlamında ilk adımını Şahika Tekand Oyunculuk ve Sanat Stüdyosu'na başlayarak attı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Bölümünü başarı ile tamamladı. Mezuniyetinin ardından Tiyatro Oyunevi kadrosunda yer aldı. Çok sayıda tiyatro oyununda boy gösterdi.

2008'de, başından geçen olayları anlattığı bir senaryo ve başrol oyunculuğu ile 'Gitmek: Benim Marlon ve Brandom' filminde önemli rol oynadı. Daha sonra filmlerde rol alan oyuncu Damgacı, 2013'te, dönemin popüler aile dizisi 'Aramızda Kalsın'daki rolü ile kendini tanıttı. 2018'de ise Avlu dizisindeki karakteri ile akıllarda kaldı. 

Öte yandan, Damgacı 'Göçebe Şarkılar' adlı bir grupta solistlik yapmaktadır. 

SINIRLAR ÖTESİ AŞK

2001'de Kuzey Iraklı Kürt bir yönetmen Ravin Asaf'tan film teklifi alan oyuncu, Saddam Hüseyin döneminde yağmalanan köylerden birinin hikâyesini anlatan 'Sarı Günler' isimli filmde rol almayı kabul eden Damgacı, Adıyaman'daki dizi setinde Kuzey Iraklı oyuncu Hama Ali Khan'la tanıştı ve bu tanışma büyük bir aşkı doğurdu. 

Bu aşkın önüne sınırlar girdi. Çünkü Hama Ali Khan film zamanına kadar Türkiye'de kalma izni vardı. Film çekimleri sonlanınca memleketine dönen Khan, sık sık telefon ve mektup ile haberleşti. Bu dönemde Damgacı her ne kadar Irak'a gitmek istediyse de savaş nedeniyle gidemedi. 

Damgacı ve ve 'Tam bir Kürt Marllon' diye bahsettiği Khan çifti en sonunda İran'da buluştu. Oyuncu Damgacı, daha sonra yaşadığı bu olayları ele alarak, sevdiği adam uğruna 'Gitmek: benim Marlon ve Brandom' filmini kaleme aldı. 

AYÇA DAMGACI DİZİLERİ VE FİLMLERİ 

  • 2008 - Gitmek: Benim Marlon ve Brandom (Film)

  • 2010 - Ay Lav Yu (Film)

  • 2013 - Yozgat Blues (Film)

  • 2013-2015 - Aramızda Kalsın (Dizi)

  • 2015-2016 - O Hayat Benim (Dizi)

  • 2018-2019 - Avlu (Dizi)

  • 2021 - Güldür Güldür Show (TV programı)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL