Ahmet Şahin kimdir ve aslen nerelidir? İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin hangi partiden?

İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin partisini değiştirdikten sonra gündem oldu. İscehisar Belediye Başkanı hangi partinden? Hakkında araştırma yapılan Ahmet Şahin kimdir ve aslen nerelidir? İşte Belediye Başkanı Ahmet Şahin'in hayatı ve biyografisi...

Ahmet Şahin kimdir ve aslen nerelidir? İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin hangi partiden?
Ahmet Şahin kimdir ve aslen nerelidir? İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin hangi partiden?
GİRİŞ 07.10.2021 14:05 GÜNCELLEME 08.10.2021 12:34

Ahmet Şahin,1963'de Afyonkarahisar, İscehisar'da dünyaya geldi. Çocukluk dönemini İscehir'de geçirdi.

Memleketinde ilk öğrenimini tamamladıktan sonra Denizli Cumhuriyet Lisesinde Yatılı Okulu'na başladı. Ardından okulunu değiştiren Şahin, Afyon Cumhuriyet Lisesinden mezun oldu. Daha sonra, Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Sevk ve İdarecilik Bölümünü başarı ile bitirdi.

1988'de girdiği İscehisar Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü sınavını kazandı. İscehisar Belediyesinde Yazı İşleri Müdürlüğü'nde 3 yıl boyunca çalıştı. 1992'de İl Mahalli İdareler Kontrolörü olarak Afyonkarahisar Valiliği'ne atandı. Burada, bir dönem İscehisar Belediyesine Başkan Yardımcısı olarak bulundu. 18 yıl boyunca Valilik'teki görevine devam etti. 

2010-2014 arasında Afyonkarahisar’a bağlı Sandıklı ilçesinin Belediye Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı. Daha sonra 4 yıl da Şuhut Belediye Başkan Yardımcılığı yaptı.

Öte yandan,  İscehisar Spor Kulübünde Yönetim Kurulu Üyeliği ve  Afyon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Ayrıca Afyonkarahisar Avrupalı Türk işadamları konseyi inovasyon başkanıdır.

2018'de ise emekli oldu. 

İSCEHİSAR BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Ahmet Şahin, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, yüzde 34,60 oy alarak İscehisar Belediye Başkanı oldu.

DEMOKRAT PARTİDEN İSTİFA ETTİ

Başkan Şahin, geçtiğimiz hafta içinde bağlı bulunduğu Demokrat Parti'den istifa etti. İstifası ile ilgili açıklamasındaki ifadeler şöyle:

Bilindiği üzere 31 Mart 2019 seçimlerinde İscehisar halkımızın teveccühleriyle İscehisar Belediye Başkanı olarak seçilmiştim. Geride bıraktığımız süreç içerisinde seçim vaatlerimi gerçekleştirebilmem için yaptığım tüm çalışmalarda yalnız bırakıldığım bir gerçektir. İscehisar ve İscehisar halkı her zaman en iyi hizmete layıktır. Hem halkıma verdiğim sözlerimi yerine getirebilmek hem de İscehisar’ıma daha iyi hizmet edebilmek amacıyla üyesi bulunduğum Demokrat Parti’den istifa ediyorum. İstifam ile ilgili işlemler 29 Eylül 2021 tarihinde resmi makamlar nezdinde yapılmıştır. 

AHMET ŞAHİN AK PARTİ'YE GEÇTİ

Demokrat Parti'den ayrılan Ahmet Şahin AK Parti'ye geçti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısındaki konuşmasının ardından partiye yeni katılan İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin'e rozetini taktı. 

AHMET ŞAHİN EVLİ Mİ?

Ahmet Şahin evlidir ve 4 çocuğa sahiptir. 
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL