Lütfü Akdoğan kimdir? Lütfü Akdoğan kaç yaşında vefat etti? Lütfü Akdoğan hayatı...

Ünlü gazeteci Lütfü Akdoğan hayatını kaybetti. Ölüm haberinin ardından gündem olan Lütfü Akdoğan kimdir ve aslen nerelidir? Lütfü Akdoğan kaç yaşında vefat etti? Lütfü Akdoğan neden öldü? İşte hakkında çokça araştırma yapılan Lütfü Akdoğan hayatı ve biyografisi...

Lütfü Akdoğan kimdir? Lütfü Akdoğan kaç yaşında vefat etti? Lütfü Akdoğan hayatı...
Lütfü Akdoğan kimdir? Lütfü Akdoğan kaç yaşında vefat etti? Lütfü Akdoğan hayatı...
GİRİŞ 22.10.2021 09:58 GÜNCELLEME 22.10.2021 10:06

Lütfü Akdoğan, 24 Temmuz 1930'da Hatay'da dünyaya geldi. Doğduğu dönemde Hatay işgal altındaydı.

İlk ve orta öğrenimini Fransızca ve Arapça eğitim ile tamamladı. Daha sonra Haydarpaşa Lisesi'nden mezun oldu. Daha liseli yıllardayken gazeteciliğe olan ilgisi belliydi. Okul gazetesinin vazgeçilmez isimlerinden olmuştu. Üniversiteye ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde başladı. Bu okulu bırakmak zorunda kaldı. Daha sonra Basın Yayın Gazetecilik Enstitüsü'nü başarı ile tamamladı. 

GAZETECİLİK HAYATI

Hukuk Fakültesi'ndeki eğitim hayatı devam ederken gazetecilik yapmaya başladı. Son Saat gazetesinde başladığı meslek hayatına polis muhabiri olarak devam etti. İş anlamında kendini ilerleten Akdoğan üniversite eğitimini yarım bırakmak zorunda kaldı. İlerleyen yıllarda ise 

Gazetecilikte başarı gösteren Akdoğan, Yeni Sabah ve Tercüman Gazetelerinde görev aldı. Daha sonraki yıllarda, Akşam gazetesinde performans göstermeye başladı. Ardından Yeni İstanbul Gazetesi İstihbarat Şefi olarak işe başladı. 

Bir dönem Kasım Gülek ile Tanin isimli bir gazete çıkarttı. Ancak bu gazetenin ömrü uzun sürmedi. Daha sonra yeniden Tercüman Gazetesinin ayağa kaldırılmasında önemli bir rol oynadı. Ve çalışmaları sonuç verdi, gazete en yüksek tirajlı gazetelerden biri haline geldi. 

HAPİS YATTI

Tercüman Gazetesi'nden çalıştığı sırada yayınladığı röportajlarla dünya çapında kendini öne çıkardı. 1957'de, bir gün bir yazı yayınladı. Yazının içeriği nedeniyle 2,5 ay hapis cezası ile cezalandırıldı. 

MİLLETVEKİLİ OLDU 

1965 - 1969 arası Adalet Partisi Konya Milletvekili olarak görev aldı. Bu dönemde, Dışişleri Komisyonu ile Basın ve Turizm Komisyonu üyeliği de yaptı.  

Türkiye ile Arap ülkeleri arasında siyasi ve ticari anlamda büyük bir iletişim sağladı. 

Milletvekili olduğu dönemde de mesleğini sürdürdü. 1967 ile 1973 Arap-İsrail Savaşları’nda harp muhabiri olarak çalışmaya devam etti. 

SADDAM HÜSEYİN RÖPORTAJI YAPTI 

Çok sayıda ülke lideri ile, imkansız denilebilecek röportajlar gerçekleştirdi. Ortadoğu Kralları, Cumhurbaşkanları gibi isimlerle görüşmeler sağladı. 

Dünya çapında büyük ilgi gören Saddam Hüseyin röportajına imza attı. Bu röportaj Hürriyet Gazetesi'nde yayınlandı.  

LÜTFÜ AKDOĞAN KİTAPLARI

Lütfü Akdoğan'a ait kitaplar şunlardır:

  • Efsane Cengo

  • Geleceğin Yüzyılı

  • Türkiye Nereye

  • Krallar ve Başkanlarla 50 Yıl 

  • Karanlıktan Aydınlığa: Yeni Bir Dünyaya Doğru 

  • İslam'ın Özü

  • Molla Mustafa Barzani Anlatıyor 

  • Yer Gök Deniz

  • İmparatorluğu Yıkan Kadın: Sara

LÜTFÜ AKDOĞAN VEFAT ETTİ

Lütfü Akdoğan hayata gözlerini kapattı. Cenaze namazı bugün Zincirlikuyu Camisi’nde kılınacak ve ardından Yeniköy Kabristanı’nda defnedilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL