İsmet Yılmaz kimdir ve nerelidir? İsmet Yılmaz önceki görevleri ve şimdiki görevi (2021)

Naci Bostancı'nın görevinden ayrılmasının ardından AK Parti Grup Başkan Vekili İsmet Yılmaz oldu. Peki İsmet Yılmaz kimdir ve aslen nerelidir? İsmet Yılmaz'ın asıl mesleği nedir? İsmet Yılmaz önceki görevleri nelerdir? İşte İsmet Yılmaz yeni görevi ve hayatına ilişkin bilgiler...

İsmet Yılmaz kimdir ve nerelidir? İsmet Yılmaz önceki görevleri ve şimdiki görevi (2021)
İsmet Yılmaz kimdir ve nerelidir? İsmet Yılmaz önceki görevleri ve şimdiki görevi (2021)
GİRİŞ 18.11.2021 09:05 GÜNCELLEME 18.11.2021 09:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsmet Yılmaz 10 Aralık 1961'de Sivas, Gürün'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğreniminin ardından  İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'ni ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni başarı ile tamamladı.

Üniversite mezuniyetinin ardından yaklaşık 20 sene boyunca Denizcilik'te mühendis ve müşavir avukat olarak görev yaptı. 2002'de üstlendiği Denizcilik Müsteşarı görevini 5 yıl boyunca devam ettirdi. Daha sonra, Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yaptı. 

AK Part'nin içinde aktif olarak rol oynayan İsmet Yılmaz, 2016'da Millî Eğitim Bakanı olarak göreve başladı. Bu görevini 2 sene sürdürdü. 

Bir dönem, Millî Savunma Bakanı ve Ulaştırma Bakanı olarak da çalışmalar yürüttü. 

ULAŞTIRMA BAKANI OLDU

2007'de, dönemin Ulaştırma Bakanı'nın istifasının ardından Ulaştırma Bakanı olarak göreve başladı. 

2007 Genel Seçimlerinden sonra ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı'na atandı. bu görevine 2011'de istifası ile son verdi. 

SİVAS MİLLETVEKİLİ OLDU

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı'ndan istifa eden İsmet Yılmaz, 2011 genel seçimlerinde aday olduğu Sivas'tan milletvekili olarak seçildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI OLARAK GÖREVLENDİRİLDİ

2012'de Millî Savunma Bakanlığı görevine getirildi. 2014'te Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında devam eden AK Parti Hükümeti'nde bakanlık görevini sürdürdü. 

Sonradan kurulan seçim hükümetinde görevi sonlandı. 

MİLLİ EĞİTİM BAKANI OLDU

2015'te  yeniden AK Parti Sivas milletvekili seçildi. 2016'da kurulan hükümet ile Millî Eğitim Bakanlığı görevini üstlendi. 2018'de bu görevi son buldu. 

TBMM MECLİS BAŞKANLIĞI YAPTI

İsmet Yılmaz, 1 Temmuz 2015'te Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına getirildi. Bu görevi 17 Kasım 2015'de son buldu.

İSMET YILMAZ'A YENİ GÖREV

Naci Bostancı AK Parti Grup Başkan Vekili görevinden ayrıldı.

Naci Bostancı kimdir ve aslen nerelidir? AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı neden istifa etti? Naci Bostancı kimdir ve aslen nerelidir? AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı neden istifa etti?

Bunun ardından yerine İsmet Yılmaz göreve getirildi. 

İSMET YILMAZ EVLİ Mİ?

İsmet Yılmaz evlidir. Bu evliliğinden 3 çocuk sahibidir. 

YORUMLAR 1
  • yiğido 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun, başarılar dilerim, Allah utandırmasın, vatana millete , memleketine hayırlı olur inşallah.
    Cevapla