Cengiz Kurtoğlu kimdir ve aslen nerelidir? Cengiz Kurtoğlu'ndan bıçaklı saldırı! İş adamını yaraladı...

Arabesk tarzından müzik ile müzikseverlerin karşısında performans sergileyen Cengiz Kurtoğlu bu kez şarkıları ile değil bıçaklı saldırı ile gündem oldu. Müzisyen Cengiz Kurtoğlu iş adamını bıçakla yaraladı. Emniyet güçlerine intikal eden olayın görüntüleri de ortaya çıktı. Peki Cengiz Kurtoğlu aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte Cengiz Kurtoğlu hayatı ve diğer detaylar...

Cengiz Kurtoğlu kimdir ve aslen nerelidir? Cengiz Kurtoğlu'ndan bıçaklı saldırı! İş adamını yaraladı...
Cengiz Kurtoğlu kimdir ve aslen nerelidir? Cengiz Kurtoğlu'ndan bıçaklı saldırı! İş adamını yaraladı...
GİRİŞ 28.11.2021 11:08 GÜNCELLEME 28.11.2021 11:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cengiz Kurtoğlu 5 Mayıs 1959'da, Artvin, Arhavi'de dünyaya geldi. Aslen Laz'dır. 

Cengiz Kurtoğlu, ilk ve orta öğrenimini Arhavi'de tamamladı. Eğitim hayatının ardından bir çay fabrikasında memur olarak görev aldı. Bir dönem buradaki işine devam eden diğer yandan da müzik ile ilgileniyordu. 

MÜZİK HAYATI

Cengiz Kurtoğlu, küçüklüğünden beri ilgi duyduğu müzikle ilgili bir şey yapmak istiyordu. Sonunda bir müzik grubu kurmaya karar verdi. Arhavi'de kurduğu 'Ciha Dağı Efsanesi' isimli müzik grubu müzik hayatının ilk profesyonel adımı oldu. 

Vatani görevini yerine getirdikten sonra bir süre memleketine giden Cengiz Kurtoğlu, 1982'de İstanbul'a yerleşti. Burada müzik hayatına yön vermek istene Kurtoğlu, ünlü plakçı Şahin Özer'e kaydını dinletti. Bunun ardından müzisyen kimliği bir ivme kazanmaya başladı.

İlk albümünü, 1984'te 'Sen Sözden Anlamaz Mısın' ismi ile çıkardı. Ardından çok sayıda albüm çıkardı ve birçok şarkıya imza attı. 'Gelin Olmuş Gidiyorsun', 'Yorgun Yıllarım', 'Küllenen Aşk' gibi şarkıları oldukça büyük ilgi gördü.

Bugüne dek 30'dan fazla çıkarmıştır. 

OYUNCULUK HAYATI

1980'lerde yaptığı müzikler ile ünlenen Cengiz Kurtoğlu'nun oyunculuk tecrübesi de bulunmaktadır. Kurtoğlu ilk kez oyunculuk performansını 1986'da sergiledi. Ardından çok sayıda filmde rol aldı. İşte Cengiz Kurtoğlu oynadığı filmler: 

  • 1986 - Gelmeyin Üstüme 

  • 1987 - Aşığım Aşık 

  • 1987 - Yıllarım 

  • 1987 - Şanssızım 

  • 1988 - Sönen Ocak 

  • 1998 - Hain Geceler 

  • 2018 - Benim Adım Osssman 

  • 2018 - Kızım ve Ben 

CENGİZ KURTOĞLU EVLİ Mİ?

Müzisyen Cengiz Kurtoğlu evlidir. bu evliliğinden dünyaya gelen 3 çocuğu bulunmaktadır. 

CENGİZ KURTOĞLU İŞ ADAMINI BIÇAKLADI!

Cengiz Kurtoğlu Sarıyer’de katıldığı bir doğum günü partisinde büyük bir olaya karıştı. İş adamı Mustafa Can ile ile tartışma yaşayan Cengiz Kurtoğlu, kendisini kaybederek masadaki servis bıçağını aldı. Elindeki bıçak ile Mustafa Can'a saldırdı. 

Çevredeki insanların ayırdığı olay, emniyet güçlerine intikal etti. İş adamının Kurtoğlu'ndan şikayetçi olduğu öğrenildi. 

YORUMLAR 2
  • ali ihsan 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun Cengiz abim
    Cevapla
  • Oflu 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar dinlediğimiz sevdiğimiz şarkıcı demiyorum adam gibi adam bu kadar ve beyafendi Cengiz abiye nasıl bir terbiyesizlik yaptınız da size kükredi..Geçmiş olsun Cengiz abimize Rabbim itin kopuğun şerrinden korusun
    Cevapla