Ayhan Bilgen kimdir ve aslen nerelidir? HDP'li Ayhan Bilgen neden istifa etti? Asıl mesleği nedir?

HDP'de aktif olarak Ayhan Bilgen partisinden ayrıldığı haberini duyurdu. Peki Ayhan Bilgen kimdir? Ayhan Bilgen aslen nereli ve kaç yaşında? Ayhan Bilgen neden HDP'den istifa etti? İşte Ayhan Bilgen'in asıl mesleği ve hakkında tüm bilinmeyen gerçekler...

Ayhan Bilgen kimdir ve aslen nerelidir? HDP'li Ayhan Bilgen neden istifa etti? Asıl mesleği nedir?
Ayhan Bilgen kimdir ve aslen nerelidir? HDP'li Ayhan Bilgen neden istifa etti? Asıl mesleği nedir?
GİRİŞ 15.12.2021 09:10 GÜNCELLEME 15.12.2021 09:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ayhan Bilgen 28 Ocak 1971'de Kars, Sarıkamış'ta dünyaya geldi. Azeri, Terekeme kökenlidir. 

İlk, orta ve lise öğreniminin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü tamamladı. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji alanında yüksek lisans yaptı.

Bir dönem, MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı olarak görev aldı. İlerleyen yıllarda genel başkan olarak seçildi. 2 sene boyunca bu görevini sürdürdü. 

Bir dönem de 'Özgür Gündem' ve 'Evrensel Gazete'de köşe yazarlığı yaptı.

SİYASİ HAYATI

2007 genel seçimlerinde 'Bin Umut Adayları' çerçevesinde Konya’dan bağımsız milletvekili adaylığını açıkladı. Ancak kazanamadı. 

2014 Yerel seçimlerinde HDP Adana, Seyhan başkan adayı oldu. Aynı yıl içinde HDP Genişlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 

2015 genel seçimlerinde HDP Kars Milletvekili oldu. Aynı sene ikinci defa yapılan genel seçimlerde yeniden milletvekili olarak seçildi.

Aynı dönemlerde HDP grup başkan vekilliği ve MYK üyeliğini yürüttü. Ayrıca, HDP'nin ilk parti sözcüsü olarak adını yazdıran Ayhan Bilgen, TBMM 26. Dönem TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Katip Üyesi oldu. 

2019 yerel seçimlerinde Kars Belediye Başkanı olarak göreve getirildi. Yaklaşık 1 yıl boyunca görevine devam eden Ayhan Bilgen, tutuklanması ile birlikte yerine kayyum atandı. 

TUTUKLANDI

Ayhan Bilgen, 31 Ocak 2017'de 'terör örgütü üyesi olmak', 'suç işlemeye alenen tahrik' ve 'halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma' suçundan tutuklandı. 

2 Ekim 2020'de yeniden tutuklandı. 

HDP'DEN İSTİFA ETTİ! AYHAN BİLGEN NEDEN İSTİFA ETTİ?

HDP'li Ayhan Bilgen, 13 aralık 2021 itibari ile partisinden istifa ettiğini açıkladı. Açıklaması da sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Ayhan Bilgen, istifa etmesinin nedeni, toplumsal kaygılar olarak belirtti. 

AYHAN BİLGEN EVLİ Mİ?

Ayhan Bilgen evlidir. Bu evliliğinden 2 çocuk sahibidir. 

YORUMLAR 2
  • isimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    bence de yorumsuz
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Hdpkk' lı birine yorum yapmaya değmez. Bunlardan vatanseverlik millilik beklenmez.
    Cevapla