Joachim Löw kimdir ve kaç yaşındadır? Fenerbahçe, Alman teknik direktörle prensip anlaşmasına…

Fenerbahçe’de teknik direktör arayışı sürüyor. Vitor Pereira’nın vedasından sonra Yönetim, onlarca ismin üzerinde durdu. Başkan Ali Koç, bu koltuk için Alman futbolunun önde gelen ismi Joachim Löw’le masaya oturdu. İkili arasında geçen diyalog dostane şekilde ilerlerken, deneyimli hoca taleplerini sarı-lacivertli ekibe iletti. Peki, Joachim Löw kimdir ve kaç yaşındadır? Fenerbahçe’deki ilk döneminde ne gibi kazanımlar elde etmişti? İşte, Löw’ün kariyeri ve kısa bir biyografisi…

Joachim Löw kimdir ve kaç yaşındadır? Fenerbahçe, Alman teknik direktörle prensip anlaşmasına…
Joachim Löw kimdir ve kaç yaşındadır? Fenerbahçe, Alman teknik direktörle prensip anlaşmasına…
GİRİŞ 10.01.2022 12:17 GÜNCELLEME 10.01.2022 12:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörünün dünyaca ünlü Joachim Löw olacağı iddiası taraftarı heyecanlandırdı. Daha önce, 1998/99 sezonunda bir yıllığına sarı lacivertli ekibi çalıştıran antrenör, beklentilerin altında kalınca takıma veda etmişti. Kısa bir Almanya deneyiminden sonra tekrar Türkiye’ye dönen Löw, bu kez Adanaspor’u çalıştırmış ve sadece 5 maç durabilmişti. Ünlü antrenör, bu tarihten sonra sürekli olarak kazandığı başarılarla gündeme geldi. Almanya ile Dünya Kupası zaferi yaşayan hoca, bir kez de Konfederasyon Kupası’nı kaldırmayı başardı. İşte, Joachim Löw’ün kariyeri, istatistikleri ve biyografisi.

Joachim Löw kimdir?

Joachim Löw, 3 Şubat 1960’da Almanya’nın Fransa ile sınır eyaleti Baden-Württemberg’de dünyaya geldi. Eyalete bağlı Lörrach ilçesinin Schönau im Schwarzwald köyünde hayata gözlerini açtı. Babasını küçük yaşta, annesini de henüz 23 yaşındayken toprağa verdi. Kardeşleri Peter, Markus ve Christopher’la Schwarzwald köyünün tarlalarında, arazilerinde top oynardı. O küçükken, en yakınları 3 kardeşiydi. Ve babasızlık, onu küçük yaşta büyük adam haline getirdi. Futbola, bağlı bulunduğu eyaletin takımlarından Eintracht Freiburg’da başlayan Löw, 1978’de dönemin parası ile 10 bin Euro’ya Freiburg’a transfer oldu. Ve kariyerinin dönüm noktasını bu kulüpte yaşadı. 1978-80 yılları arasında 71 maça çıkarken 18 kez gol atma başarısı gösteren futbol insanı, 2 yıllık deneyimden sonra Stuttgart’ın yolunu tuttu.

Stuttgart, Löw için servet ödedi!

Alman futbolunun lokomotif kulüplerinden Stuttgart, Freiburg’un genç orta sahası Löw için 250 bin Euro ödeme yaptı. Henüz 20 yaşındaki biri için ödenen bu meblağ fazla bulundu ve o da baskıların üstesinden gelemedi. Nasıl ki Freiburg, onun kariyer sıçramasına olanak sağlarken, Stuttgart da futbol hayatına ket vuracak cinstendi. Bir sezonda sadece 4 maça çıktı ve gol veya asist yapamadan Eintracht Frankfurt’a gönderildi.

Frankfurt’ta da yapamadı

Tıpkı Stuttgart gibi Almanya’da ateşli taraftar grubuna sahip olan Eintracht Frankfurt, 1981’de Joachim Löw’ü 50 bin Euro bedelle kadrosuna kattı. O sezon, Stuttgart’a kıyasla daha fazla forma şansı bulan orta saha, 24 maçta 5 gol atınca yine beklentilerin altında kaldı. Sezon sonu, sıçrama yaşadığı kulübe; yani Freiburg’a geri döndü.

Freiburg’da yeniden “doğdum” sanmıştı! Bu kez de büyük travma yaşadı…

1982’de bedelsiz olarak Freiburg’a geçen Joachim Löw, bir yıllık Karlsruher macerası dışında 1989’a kadar memleketinin takımında ter döktü. 1982’den 84’e kadar çıktığı 64 maçta 25 kez fileleri sarstı. 1985’te başlayıp 1989’a kadar devam eden üçüncü Freiburg döneminde de 116 maçta boy gösterirken, 38 kez ağları havalandırdı. Ancak, 1989 yılında geçirdiği bir sakatlık onun sonu olacaktı. Kaval kemiği kırığı nedeniyle o sezon Freiburg’a da veda eden Löw, 1995’e kadar çeşitli alt lig ekiplerinde oynadıktan sonra futbol kariyerini noktaladı. Onu, sakatlık günlerinde kabul eden Winterthur, Löw’ün ilk teknik direktörlük deneyimini yaşayacağı yer olacaktı.

Löw’ün teknik direktörlük kariyeri

Joachim Löw, ilk olarak Winterthur altyapısında teknik direktörlük yaparak kariyerinde yeni bir başlangıç yaptı. 2 yıl sonra Frauenfeld’de “Oyuncu Antrenörü” olarak görev alan hoca, sonraki yıl Stuttgart’a geri döndü. Ancak bu kez antrenör kimliğiyle. 1995’ten 98’e kadar kulübün çeşitli birimlerinde görev aldı. 1996-98 sezonları arasında da teknik direktörlük yaparken 83 maça çıkıp 1.76 maç başı puan ortalamasını yakaladı. Stuttgart, ona Fenerbahçe kapısını açacaktı.

Fenerbahçe ile Türkiye’ye adım attı

Fenerbahçe’nin eski başkanlarından Aziz Yıldırım, kulübe yeni yeni popülerleşen; Alman ekolünün yetiştirdiği Joachim Löw’ü armağan etti. Löw, Fenerbahçe ile bir sezonda 38 maça çıkarken 2.05 maç başı puan ortalamasını da yakaladı. Ancak, bu oran; şampiyonluğa yeterli olmadı. Galatasaray’ın 1996’dan başlayıp 2000’e kadar devam eden şampiyonluk serisi, Löw’ün Türkiye’deki kaderini olumsuz anlamda çizen olaylardan biriydi. O yıl, Atatürk Kupası’nı da kazanmasına karşın beklentilerin altında kaldı ve gönderildi.

Adanaspor’la geri döndü

Fenerbahçe’yi çalıştırdıktan sonra bir dönem ülkesinin takımlarından Karlsruher’i yöneten antrenör, 2000 yılında bu kez Adanaspor’u yönetmek için Türkiye’ye döndü. Ancak bu macerası da sadece 5 maç sürdü. 5 maçta 2 beraberlik 3 yenilgi alan Adanaspor, Löw’ün biletini kesti.

Joachim Löw, bu trajedik başlangıçtan sonra yılmayıp Avusturya’da iki ekip daha çalıştırdı. Daha sonra da, Almanya Milli Takımı’nda görev aldı. Milli takım macerası, Löw’ü dünya çapında popülariteye ulaştırdı. Mesut Özil’in de yer aldığı takımla, 2014 Dünya Kupası’nı kazandı. 3 yıl sonra da Konfederasyon Kupası’nda zafere yürüdü. 2006’dan 2021’e kadar Almanya ile 198 maça çıkan hoca, bu maçlardan 2.09 maç başı puan ortalamasını tutturdu ve geride iyi bir takım bıraktı.

Fenerbahçe’ye dönebilir

Radyospor’dan Aygün Özipek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Joachim Löw’ün prensip anlaşmasına vardığını duyurdu. Löw, geri dönmesi halinde yönetime bazı taleplerde bulunurken ikili arasında zemin kuruldu. Fenerbahçe’ye Alman hocanın geleceği iddiası da taraftarı heyecanlandırdı.

Dilmen'den flaş yorum!

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu, ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen; TRT Spor'daki programda, Joachim Löw'ün 4-5 milyon Euro bandına gelebileceğini açıkladı. 

Löw'de Sona Gelindi!

Spor basınında çıkan haberlere göre, Fenerbahçe ile Alman teknik direktör Joachim Löw arasındaki müzakereler sürüyor. Löw ve ekibi, kulübe beklentilerini aktarırken, Fenerbahçe'nin son teklifini iletmesi bekleniyor. Taraflar arasında anlaşma sağlanırsa, deneyimli hoca önümüzdeki günlerde İstanbul'a gelecek.

Manchester United'ı Reddetti!

Türk spor basınında çıkan haberlere göre, Joachim Löw; Cristiano Ronaldo'nun Manchester United üzerindeki hakimiyeti nedeniyle bu opsiyonundan vazgeçti. Başkan Ali Koç'la istişare halinde olduğu bilinen Alman futbol insanı, önümüzdeki günlerde son kararını İstanbul'a iletecek.

YORUMLAR 1
  • Kripto hain 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir şey düşünmüyoruz Adından belli kim olduğu. Yokahim ismi kimlerde var? Bunu bilmeyen kişi, kalem alıp yazamaz. Bildiği halde tanıtımını, reklamını yapıyorsa, ona da güvenilemez. Ya budaladır, ya da kripto haindir.
    Cevapla