Mert Müldür kimdir ve aslen nereli? Mert Müldür’ün kariyeri, istatistikleri ve piyasa değeri…

İtalya’nın Sassuolo ekibinde Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil eden Mert Müldür, transfer döneminin gözde oyuncularından. Mert Müldür kimdir ve kaç yaşındadır? Avusturya’nın Viyana kentinde dünyaya gelip, küçük yaşlardan beri Türkiye’nin alt yaş takımlarında oynayan Müldür, genç yaşına karşın savunma hattında birden fazla rol üstlenebiliyor. Orjini sağ bek olmasına rağmen savunmanın her bölgesinde performans gösterebiliyor. İşte, Mert Müldür’ün hayat hikâyesi, kariyeri boyunca forma giydiği takımlar ve istatistikleri…

Mert Müldür kimdir ve aslen nereli? Mert Müldür’ün kariyeri, istatistikleri ve piyasa değeri…
Mert Müldür kimdir ve aslen nereli? Mert Müldür’ün kariyeri, istatistikleri ve piyasa değeri…
GİRİŞ 30.12.2021 19:26 GÜNCELLEME 30.12.2021 19:26

Avusturya’da dünyaya gelip, Türkiye A Milli Takımı’nda oynama kararı alarak herkesin takdirini toplayan Mert Müldür kimdir? İtalya Serie A ekiplerinden Sassuolo’nun başarılı savunma oyuncusu, savunmanın her bölgesinde oynayabiliyor. Sağ bek, sağ stoper, sol stoper ve sol bek. Orjini sağ bek olmasına karşın sol bekte de verimli olabiliyor. Millilerin, Avrupa Şampiyonası’nda 3-0 mağlup olduğu İtalya maçında, takımın en verimli ismi Mert Müldür olmuştu. O maçtaki performansından ötürü genç oyuncunun İtalya’dan tanıdıkları teselli de bulunmuştu. Azmi ve hırsıyla her geçen gün biraz daha üstüne koyan sağ bek, daha şimdiden Galatasaray’ın radarına girmeyi başardı. Sarı kırmızılıların tecrübeli teknik direktörü Fatih Terim, devre arasında DeAndre Yedlin’in takımdan gönderilip, yerine gurbetçi oyuncunun alınması yönünde yönetime net talimatta bulundu. Peki, Mert Müldür aslen nereli? Genç oyuncunun kariyeri boyunca oynadığı takımlar, istatistikleri, güncel piyasa değeri ve merak edilen her şey.

Mert Müldür Kimdir?

Mert Müldür, 3 Nisan 1999’da Avusturya’nın başkenti Viyana’da dünyaya gelmiştir. Babası Yozgatlı bir işçi, annesi de Bingöllü ev hanımıdır. Futbola çocuk yaşlarda Viyana’nın parklarında ve sokaklarında başlamıştır. O günleri anlatırken, “Annem ve babam futbol oynamama hep kızardı. Ben de oynamaktan hiç vazgeçmedim.” ifadelerini kullanmıştır. Annesi, genç Mert’e söz geçiremeyince kolundan tutar ve şehrin en büyük takımlarından Rapid Wien’in seçmelerine götürür.

Henüz 7 yaşındaki Mert, teknik ekibin takdirine mazhar olur ve U7 kategorisinde futbol hayatına başlar. 2006 yılında Rapid Wien’den içeri giren Mert, 2019 yılına kadar tam 13 yıl boyunca takımının farklı yaş gruplarında ter döker. 2016 yılında da Türkiye, Avusturya’daki bu genç yeteneği keşfedip, U-17’de oynamak üzere teklif gönderir. Genç Mert bu teklifi bir an olsun düşünmeden kabul edip 2016’da Ay-Yıldızlı formayı sırtına geçirir. Mert, U-17, U-19 ve U-21 kategorilerinde oynadıktan sonra 2019’da bu kez A Milli takımda kendine şans bulur.

2019’da takımı çalıştıran tecrübeli antrenör Şenol Güneş, Mert’i Türk futboluna armağan edercesine forma şansı verir ve Mert de A Milli takımdaki performansıyla hocasının güvenini boşa çıkarmaz. 2020 Avrupa Şampiyonası’nda (Covid-19 nedeniyle 2021’de oynandı) Milli Takım’ın en dikkat çeken oyuncusu olan gurbetçi, değerine değer katarken yeni teknik direktör Stefan Kuntz’un kadrosunda da kendisine yer buldu.

Mert Müldür Hangi Takımlarda Oynadı?

Mert Müldür, 2006 yılından 2019 yılına kadar tam 13 yıl boyunca Rapid Wien’in çeşitli yaş gruplarında mücadele etmiştir. 2019 yılında, A Milli Takım’daki performansı ve Avusturya’daki büyük çıkışı ile Avrupa ekiplerinin radarına girmeyi başarmıştır. İtalya Serie A ekiplerinden Sassuolo, 4 milyon 700 bin Euro bedelle genç oyuncuyla 2024 yılına dek sürecek kontrat yapmıştır. 19 yaşında Sassuolo kapısından içeri giren Mert, zamanla takımın vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. Bu sezonun ilk devresinde tam 13 maçta forma şansı bulurken 1 kez de asist yapma başarısı gösterdi. Genç oyuncunun bu çıkışı, Avrupa ekiplerini bir kez daha iştahlandırdı.

Müldür’ün Piyasa Değeri

Transfermarkt’te yer alan verilere göre, Mert Müldür’ün güncel piyasa değeri 9 milyon Euro civarında. Sezon başında 10 milyon Euro’yu da gören oyuncu, devam eden süreçte 1 milyon Euro geriledi. 2019 yılında Rapid Wien’den Sassuolo’ya transfer olduğu dönemde piyasa değeri 3 milyon Euro civarındaydı. Genç oyuncu, 2 yılda üstüne koyarak değerini 3 kat arttırdı.

Mert Müldür’ün İstatistikleri

Mert Müldür, kariyeri boyunca kulüp düzeyinde 116 maça çıkarken 4 gol atıp 11 asist yaptı. 15 gole katkı sağlayan oyuncu hücum anlamındaki başarısı ile dikkat çekiyor. A Milli takımın formasını da 2019 yılından bu yana terleten Müldür, Dünya Kupası Elemeleri’nde Cebelitarık’a attığı golle Ay-Yıldızlı forma altında ilk kez gol sevinci yaşamış oldu. 22 yaşındaki sağ bek, Cebelitarık ve Letonya maçlarında da asist yapma başarısı gösterdi.

Hangi takımlı? Fenerbahçeli mi?

Gurbetçi yıldızın Fenerbahçeli olduğuna ilişkin bir fotoğraf, sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı. Mert Müldür ise, o dönemde Türkiye’nin büyük takımlarının antrenmanlarını ziyarete gittiğini ve o fotoğrafın da o dönemden kaldığını iddia etti. Yani, hangi takımı tuttuğuna dair net bir bilgi yok.

Galatasaray’ın Radarına Girdi

Sağ bek hattında DeAndre Yedlin’den beklenen verimi alamayan Galatasaray, bu bölgeyi Mert Müldür’le doldurmayı düşünüyor. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, yönetime açık açık talepte bulunarak Müldür’ün ara transfer döneminde alınmasını beyan etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL