Yaşar Alptekin kimdir ve aslen nerelidir? Ünlü dansçı Yaşar Alptekin'in İslam'a dönüş hikayesi...

Manken ve dansçı Yaşar Alptekin'in İslam'a yöneliş hikayesi ve yıllar içindeki büyük değişimi sosyal medyada gündem oldu. Peki Yaşar Alptekin kimdir ve nerelidir? Namazla Yeniden Doğdum kitabının yazarı Yaşar Alptekin hayatı ve hakkında tüm bilinmeyen detaylar...

Yaşar Alptekin kimdir ve aslen nerelidir? Ünlü dansçı Yaşar Alptekin'in İslam'a dönüş hikayesi...
Yaşar Alptekin kimdir ve aslen nerelidir? Ünlü dansçı Yaşar Alptekin'in İslam'a dönüş hikayesi...
GİRİŞ 16.02.2022 09:13 GÜNCELLEME 16.02.2022 09:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yaşar Alptekin, 10 Mart 1962'de Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Tekirdağlı'dır.

Eğitim hayatının ardından, mankenlik yapmaya başladı. Bu dönemde bir dans yarışmasına katıldı ve derece aldı. Bir dönem mankenlik yaptıktan sonra dansçı olarak bazı organizasyonlarda yer aldı.

Yaşar Alptekin

OYUNCULUK HAYATI

Zaman içinde oyunculuğa yöneldi ve reklam ve tanıtım filmlerinde rol aldı. Daha sonra birçok film ve dizide oyunculuk performansı sergiledi. Serseri, Kıbrıs'ta Vuruşanlar ve Mavi Rüya gibi yapımlarda oynadı. 

Oyuncu Yaşar Alptekin

İSLAM'A YÖNELDİ

Yaşar Alptekin, hayat tarzını değiştirmeye Sakıp Sabancı'nın vefatının ardından karar verdi. Bu kadar büyük servete sahip birinin bir bez parçasıyla öteki dünyaya göç etmesinden etkilenen Alptekin, o günden itibaren İslam'a yöneldi.

O güne dek namaz kılmayı ve abdest almayı bile bilmediğini ifade eden Alptekin, daha sonra Hac'ca gitti ve hayatı yaşama şeklini değiştirdi. Hatta, ikinci evliliğini İslami usullere uygun olarak tertip etti. 

Oğuzhan Koç kimdir ve nerelidir? Müezzinlikten müzisyenliğe giden Oğuzhan Koç hakkında tüm bilinmeyenler...Oğuzhan Koç kimdir? Müezzinlikten müzisyenliğe giden Oğuzhan Koç'un hayatı...

Yaşar Alptekin'in İslam'a yöneldikten sonraki hali

YAŞAR ALPTEKİN KİTAPLARI

Yaşar Alptekin'in bugüne dek yazdığı kitapları şunlardır:

  • Namazla Yeniden Doğdum

  • Kendime İyilik Yaptım Hacca Gittim

  • Yaşar Alptekin ve İtirafları

YAŞAR ALPTEKİN'İN EŞİ

Yaşar Alptekin, 1991'de, kendisinden 8 yaş büyük modacı Nilgün Altınyayla ile dünya evine girdi. Bu evliliğinden Ayris adından bir kızı oldu. 4 yılın ardından bu evlilik son buldu. Çift, 20 yıl aranın ardından yeniden evlendi. 

Yaşar Alptekin ve eşi Nilgün Altınyayla

YORUMLAR 2
  • abdullah 23 2 yıl önce Şikayet Et
    hidayet Allahtandır ne büyük bir devlet müslüman olup islamı yaşamak bundan daha büyük zenginlik yok.okula gidiyoruz mezun olunca sadece bir kağıt parçası veriyorlar ve siz ona göre sivilde rahat bir hayat yaşıyorsunuz,dünya da bir okul ölünce mezun oluyoruz ebedi hayatımız bu dünyadaki ,namaz,oruç,hac,zekat gibi derslerin başarısına bağlı. üç günlük dünya için gayret üstüne gayret,ebedi bir hayat için gayret yok HAYRET.
    Cevapla
  • sezayi 2 yıl önce Şikayet Et
    dansçılık din mi de? islam dinine döndü.
    Cevapla