Gazanfer Özcan kimdir ve neden öldü? Avrupa Yakası'nın babası Gazanfer Özcan hayatı...

En son Avrupa Yakası'nda rol alan usta oyuncu Gazanfer Özcan vefatının yıldönümünde anıldı. Devlet sanatçılarından biri olan Gazanfer Özcan'ın hayatı ve ölüm nedeni merak konusu oldu. İşte Gazanfer Özcan hakkında tüm merak edilenler...

Gazanfer Özcan kimdir ve neden öldü? Avrupa Yakası'nın babası Gazanfer Özcan hayatı...
Gazanfer Özcan kimdir ve neden öldü? Avrupa Yakası'nın babası Gazanfer Özcan hayatı...
GİRİŞ 16.02.2022 16:11 GÜNCELLEME 16.02.2022 16:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gazanfer Özcan, 27 Ocak 1931'de İstanbul'da dünyaya geldi. Tam adı, Saim Gazanfer Özcan'dır. Cihangir Firuzağa İlkokulundaki ilk öğreniminin ardından Beyoğlu Ortaokulu'nu başarı ile tamamladı. Daha sonra Vefa Lisesi'nden mezun oldu. 

Daha lise yıllarındayken tiyatro ile yakından ilgiliydi. Bu dönemde tanıştığı tiyatro, hayatına yön verecekti. Birçok tiyatro oyununda yer alan Gazanfer Özcan, İstanbul Şehir Tiyatroları'nın Çocuk Bölümü'nde uzun yıllar boyunca görev aldı.

Gazanfer Özcan

Tuncel Kurtiz kimdir? Tuncel Kurtiz ne zaman ve nasıl öldü? Hayatı ve biyografisi... Tuncel Kurtiz kimdir? Tuncel Kurtiz ne zaman ve nasıl öldü? Hayatı ve biyografisi...

Çocuk tiyatrosunda başarı gösteren oyuncu, bir süre sonra yetişkin tiyatrolarında boy göstermeye başladı. İlk kez kamera karşısına, 1952'de 'İngiliz Kemal Lawrence'a Karşı' filmi ile geçti. İlk dizi deneyimini ise 1985'te yayınlanan 'Bu Nasıl İş' ile yaşadı. 

Hababam sınıfı, Vahşi Gelin ve Talih Kuşu gibi filmlerde seslendirme yapan Özcan, 30'a yakın filmde 10'a yakın dizide rol aldı. Ayrıca çok sayıda tiyatro oyununda da  boy gösterdi. Ayrıca 1998'de Kültür Bakanlığı tarafından Devlet sanatçısı unvanı aldı. 

En son Avrupa Yakası isimli komedi dizisinde baba rolünü oynayan Gazanfer Özcan, 6 sezon boyunca bu proje ile seyirci karşısına geçti. Döneminde popüler olan bu dizi, Gazanfer Özcan'ın oyunculuk performansını sergilediği son yapım oldu. 

Avrupa Yakası ve Yalan Dünya ekibi yepyeni bir dizi ile geliyor! Hazırlıklar başladı...Avrupa Yakası ve Yalan Dünya ekibi yepyeni bir dizi ile geliyor! Hazırlıklar başladı...

Gazanfer Özcan ve Avrupa Yakası ekibi

OYNADIĞI DİZİLER

  • 1985 - Bu Nasıl İş?

  • 1985-1990 - Kuruntu Ailesi

  • 1991 - Ben Olsaydım 

  • 1992 - Burnumu Keser misiniz?

  • 1994-1997 - Hüsnü Bey Amca 

  • 1997-1998 - Bizim Kuruntu Ailesi 

  • 2002 - Başımıza Gelenler 

  • 2003 - Baba 

  • 2004-2009 - Avrupa Yakası 

ÇOK SAYIDA ÖDÜL ALDI

Gazanfer Özcan, başarılarından ötürü birçok ödül aldı. İşte onlardan bazıları:
 
  • 1998 - Devlet Sanatçısı (Kültür Bakanlığı)

  • 2005 - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Komedi) (Beyaz İnci TV Ödülleri)

  • 2008 - Onur Ödülü (7. Uluslararası Komedi Filmleri Festivali)

GAZANFER ÖZCAN EŞİ

Gönül Ülkü Özcan ve Gazanfer Özcan

1962'de meslektaşı, oyuncu Gönül Ülkü Özcan ile dünya evine girdi. Bu evliliği ölene dek devam etti. 

GAZANFER ÖZCAN VEFATI

Gazanfer Özcan, 17 Şubat 2009'da, 78 yaşında hayata veda etti. Vefat nedeni, kronik akciğer rahatsızlığı ve damar tıkanıklığı olarak belirlendi. Kabri, Karacaahmet Mezarlığı'nda bulunmaktadır.

YORUMLAR 1
  • memo 2 yıl önce Şikayet Et
    bu adam nasıl tiyatrocu olmuş hala anlamıyorum
    Cevapla