Vahit Kirişci kimdir?

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci atandı. Vahit Kirişci kimdir, aslen nerelidir?

Vahit Kirişci kimdir?
Vahit Kirişci kimdir?
GİRİŞ 04.03.2022 00:46 GÜNCELLEME 08.04.2022 16:18
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Vahit Kirişci, 4 Aralık 1960'da, Kahramanmaraş'ta doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Saniye'dir.

Ziraat Yüksek Mühendisi ve Öğretim Üyesi; Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalıştı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders verdi. 1995'te doçent, 2001'de profesör oldu. 16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlendi.

22. Dönem Adana Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu ve Başkanvekilliği görevinde bulundu. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 23. Dönem'de aynı Komisyon'un Başkanlığına yeniden seçildi.

İngilizce bilen Kirişci, evli ve 3 çocuk babasıdır.

YORUMLAR 19
  • Admin 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet ekilmeyen arazilere destekleme veriyor. Lakin arazi sahipleri arazilerinin yanina bile gitmiyor. Haram yiyorlar. Tabi bunda ankaranin sucu yok o destek gonderiyor. Ancak yereldeki yoneticiler ilgili kurumda calisanlar teftise cikmiyor. Ekilsin diye para yardimi yapilan arazilerin gercekten ekilip ekilmediginin arastirmasini yapmiyor. Ancak bilgisayardan sanal tarim yapiyorlar.
    Cevapla
  • yavuz Saykı 2 yıl önce Şikayet Et
    ben yapmam başkası yapsın dersek 30 tl lik nohuta da sızlanmayacağız. benim çocukluk dönemimde trabzondaki zor koşullardaki arazi şartlarında bile ihtiyaçlarımızı hep kendi tarlamızdan karşılıyorduk. şimdi bakıyorum kimse 10 tane sebze fidanı dikmiyor ondan sonra fiyattan şikayet ediyoruz
    Cevapla
  • yavuz Saykı 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye dünyanın en çok un ve dünyanın en çok ikinci makarna ihracatçısıdır. yıllık 4 milyon ton un ve bir milyon ton civarında makarna ihraç etmektedir. dolayısıyla bu noktada ithalatçı olması normaldir. Bisküvi ve diğer unlu mamüller ile ilgili tonaj bilgisi olmadığı için onunla ilgili bir şey söyleyemeyeceğim. lakin burada şu hususa dikkat çekmek isterim herkes şehrin konforlu yaşamına doğru koştuğu taktirde (ben de bilgisayar müh. olarak bunlardan biriyim) tarımsal üretimi kim yapacak ?
    Cevapla
  • Cezayir firat 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayin bakanim hayirli olsun basarilar diliyorum lutfen bakanim biz tarim ulkesiyiz bu sefalet ne acil olarak tarim reformu hayata gecirin basarilar saygilar
    Cevapla
  • sade vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakanlar, Hükümetin politikalarını uyguluyor, ne değişecekki. Neyi değiştirebilecek. Güç hükümette, ne derse o yapılır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle