Eşref Hamamcıoğlu kimdir?

Galatasaray Olağan Seçimli Genel Kurulu'ndaki başkan adayları arasında Eşref Hamamcıoğlu da vardı. Açılan sandıkların ilk bölümünde oylamayı önde götüren Hamamcıoğlu, son sandıklarla beraber Dursun Özbek'e yenildi. Bilindiği üzere Hamamcıoğlu, bir önceki seçimde de aday olmuş; mevcut Başkan Burak Elmas'ın 41 oy gerisinde kalmıştı. Elmas yönetiminin mali ve idari yönden ibra edilmemesiyle beraber Sarı-Kırmızılı ekipte bir kez daha seçimlere gidildi. Peki, Eşref Hamamcıoğlu kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Hamamcıoğlu'nun kariyeri ve biyografisi...

Eşref Hamamcıoğlu kimdir?
Eşref Hamamcıoğlu kimdir?
GİRİŞ 11.06.2022 21:18 GÜNCELLEME 11.06.2022 21:19

Galatasaray Sportif Anonim Şirketi'nin 39'uncu başkanı bugün belli oluyor. Tarihi Galatasaray Lisesi'nde yapılan Olağan Seçimli Genel Kurul'daki başkan adaylarından biri de Eşref Hamamcıoğlu'ydu. Hamamcıoğlu, 11 Haziran'daki seçimde Dursun Özbek'in gerisinde kaldı. Önceki dönemde Divan Başkanlığı yapmış, bir önceki seçimde de Burak Elmas'ın 41 oy gerisinde kalmış Eşref Hamamcıoğlu kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Hamamcıoğlu'nun biyografisi, kariyeri ve Yönetim Kurulu listesi...

EŞREF HAMAMCIOĞLU'NUN BİYOGRAFİSİ

Eşref Hamamcıoğlu 1954'te İstanbul'da dünyaya geldi. 68 yaşındadır. İlkokul ve ortaokul eğitimini İstanbul'da tamamladı. 1974 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. İyi derecede Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

Eşref Hamamcıoğlu

Hamamcıoğlu, Galatasaray Lisesi'ndeki mezuniyetinin ardından Üniversite eğitimi için Fransa'nın başkenti Paris'e gitti. Sorbonne Üniversitesi İşletme Bölümü'nde lisans eğitimi aldı. Babson College (Boston, ABD) ve Chicago Üniversitesi'nde yöneticilik sertifikasyonu eğitimlerini tamamladı.

İŞ HAYATI ve GALATASARAY'DAKİ FAALİYETİ

Eğitim-Öğretim hayatını tamamlar tamamlamaz 1980'de çalışma hayatına başladı. 1980'den 1991'e kadar Tekfen Grubu'nun farklı birimlerinde görevlendirildi. Yöneticilik deneyimi de kazandı. 1992'de Sodexo'yu kurdu.

1992'de kurduğu Sodexo'dan 2011 yılında ayrıldı. Sodexo, Eşref Hamamcıoğlu'nun ayrıldığı dönemde 5 bin 600 çalışanı ve yıllık 100 milyon Euro'nun üzerindeki cirosu ile sektörün öncü firmaları arasında gösteriliyordu.

Sodexo'daki ayrılığından sonra "UP Hizmet Çözümleri Yönetim Danışmanlığı" adındaki şirketini harekete geçirdi. Bu firmayla birlikte "Optimal Yiyecek ve İçecek Çözümleri"ni de kurdu. Her iki firmanın da kurucusu ve sahibidir.

Eşref Hamamcıoğlu Galatasaraylılara sesleniyor

Eşref Hamamcıoğlu, iş hayatı dışında 2008-10 yıllarını Fransız Ticaret Odası Başkanlığı görevi ile geçirdi. Bu görev, ilk defa bir Türk'ün Fransız kurumunda CEO olması anlamına da geliyor.

FTOB'daki görevi devam ederken TÜSİAD'da da Fransa İletişim ve Lobi Çalışma Grubu Başkanlığı görevini de 8 yıl (2008-2016) süreyle devam ettirdi. Buna ek olarak, Institut de Bosphore'un da (Fransa/Paris) kurucusudur.

Hamamcıoğlu, o dönemki adıyla Galatasaray Spor Kulübü; şimdiki adıyla Galatasaray Sportif Anonim Şirketi'ne 1994'te dahil oldu. Sarı-Kırmızılıların rahmetli Başkanı Duygun Yarsuvat'ın kurduğu "Galatasaray Mezunlar Evi" derneğinde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

2001'de Mehmet Cansun başkanlığında Yönetim Kurulu Üyeliği, 2015'te Divan Kurulu Başkanı Yardımcısı ve 15 Nisan 2018'de de Divan Kurulu Başkanı oldu. Hamamcıoğlu, o dönem 336 oy alarak Divan Kurulu Başkanlığı görevine seçilmişti.

Rahmetli Başkan Mustafa Cengiz'in görevini bırakmasıyla beraber 2021'de Olağan Seçimli Genel Kurul düzenlendi. Bu seçimde 5 isim (Burak Elmas, Eşref Hamamcıoğlu, Metin Öztürk, Yiğit Şardan ve İbrahim Özdemir) yarıştı.

Galatasaray başkanlık seçimi hangi kanalda canlı yayınlanıyor? Olağan Seçimli Genel Kurul ne zaman?Galatasaray başkanlık seçimi hangi kanalda canlı yayınlanıyor? 

Hamamcıoğlu, 1541 oyla başkan seçilen Burak Elmas'ın 41 oy gerisinde (1500 oy) kalarak seçimleri 2'nci sırada tamamladı.

Burak Elmas yönetimi, henüz ilk yılında mali ve idari anlamda ibra edilmeyince seçim yolu gözüktü. Bu seçimde de Eşref Hamamcıoğlu bir kez daha adaylığını açıkladı. Sandıktaki rakibi ise, Galatasaray'ın eski başkanı Dursun Özbek'ti. Hamamcıoğlu, Özbek'ten daha az oy alarak seçimleri ikinci sırada tamamladı.

HAMAMCIOĞLU'NUN LİSTESİ

Galatasaray Başkan Adayı Eşref Hamamcıoğlu'nun teslim ettiği listede yer alan isimler şu şekilde:

Başkan: Eşref Hamamcıoğlu

Yönetim Kurulu Listesi: Osman Kocaman, Murat Özer, Boğaç Göncü, Sadık Burçin Tunçel, Mehmet Emre Mısırlı, Levent Apaydın, Nizam Hışım, Cevat Genç, Utku Dönmez, Murat Karaman

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Ender Merter, Abdullah Metin Tutçuoğlu, Namık Kemal Martı, Suat Sarı, Kaan Artukoğlu

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL