Nurettin Canikli kimdir ve aslen nerelidir? Nurettin Canikli görevi...

Son günlerde gündem olan Nurettin Canikli'nin hayatı merak konusu oldu. İnternet kullanıcıları Nurettin Canikli'nin memleketini ve yaşını araştırmaya başladı. İşte, Nurettin Canikli hayatı ve hakkında tüm bilinmeyen gerçekler...

Nurettin Canikli kimdir ve aslen nerelidir? Nurettin Canikli görevi...
Nurettin Canikli kimdir ve aslen nerelidir? Nurettin Canikli görevi...
GİRİŞ 21.06.2022 12:43 GÜNCELLEME 21.06.2022 12:43

Nurettin Canikli, 15 Mayıs 1960, Giresun'un Alucra ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Giresunlu'dur. Annesinin adı Aişe, babasının Şevket'tir. Çocukluk döneminde Giresun'da geçirdi. 

İlk ve orta öğrenimini Giresun'da tamamladı. Daha sonra, Giresun İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni başarı ile tamamladı. Üniversiteden sonra ise İngiltere'de, Sheffield Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. Eğitim hayatına devam ederken diğer yandan da Mali Müşavirlik yaptı. İlerleyen yıllarda ise Yeminli Mali Müşavir unvanını elde etti. 

1993'te Maliye Başmüfettişi ve Gelirler Daire Başkanı oldu. 1996'da Gelirler Dairesi Genel Müdür Yarımcısı olarak görev yapmaya başladı. Bir yıl sonra ise, İstanbul defterdarlığı yaptı. 1997'den memuriyetten istifa edip, Yeminli Mali Müşavir olarak çalışmaya başladı. 

Canikli, aynı zamanda Yeni Şafak gazetesinde ekonomi ve finans konuları üzerine yazılar yazdı. 

Nurettin Canikli

SİYASİ HAYATI

Nurettin Canikli, 2001'de kurulan AK Parti'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. Aktif olarak siyasetin içinde yer alan Canikli, 2002'de Giresun milletvekili olarak meclis koltuğunda oturdu. Bu dönemde aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadî Teşebbüsleri Komisyonu Başkanlığı yaptı.

2007 genel seçimlerinde ve 2011 genel seçimlerinden yeniden Giresun milletvekili olarak seçildi.

Nurettin Canikli siyasi hayatı

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI OLDU

2014'te, Giresun milletvekili olarak görevine devam ederken, Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olduğu dönemde Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak atandı. 

Haziran 2015 seçimlerinde yer almayan Canikli, Kasım 2015 genel seçimlerinde AK Parti Giresun milletvekili olarak seçildi. 

2018'de ise İstanbul Ak Parti milletvekili oldu. 

Nurettin Canikli biyografisi

BAŞBAKAN YARDIMCISI VE MİLLİ SAVUNMA BAKANI OLDU

Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı döneminde (65. Türkiye Hükümeti) Başbakan Yardımcısı oldu. Aynı dönemde, Başbakan Yardımcılığı görevinin ardından Milli Savunma Bakanı olarak hizmet etmeye başladı. 

NURETTİN CANİKLİ EVLİ Mİ?

Nurettin Canikli evlidir. Bu evliliğinden 4 çocuk sahibidir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL