Hıncal Uluç kimdir ve kaç yaşındadır? Hıncal Uluç'un bilinmeyen hayatı...

'Hıncal Uluç öldü mü' sorusu sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları ünlü gazeteci Hıncal Uluç'un sağlık durumunu ve hayatına ilişkin diğer detayları merak etti. İşte, araştıranlar için Hıncal Uluç'un hayatı ve hakkında bilinmeyen tüm detaylar...

Hıncal Uluç kimdir ve kaç yaşındadır? Hıncal Uluç'un bilinmeyen hayatı...
Hıncal Uluç kimdir ve kaç yaşındadır? Hıncal Uluç'un bilinmeyen hayatı...
GİRİŞ 21.11.2022 13:58 GÜNCELLEME 21.11.2022 13:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hıncal Uluç  1 Kasım 1939'da Kilis'te dünyaya geldi. Anne tarafından Kilis'li, baba tarafından Çerkes'tir. Subay bir babanın evladıdır. Gazeteci Öcal Uluç ile kardeştir. Şimdilerde 82 yaşındadır. 

Babası, 2. Dünya Savaşı'nda Bulgaristan sınırında görevliydi. Bundan dolayı, 3 yaşına kadar anneannesinin yanında büyüdü. Daha sonrasında ailesi ile birlikte yaşamaya başladı.

Babasının tayini Balıkesir'in Bandırma ilçesine çıktı. Hıncal Uluç da ilk öğrenimine burada başladı. Daha sonrasında Kilis'e taşınınca ilk öğrenimini burada tamamladı. 2 yılın ardından ailesi ile birlikte Antakya'ya taşınan Uluç, ortaokulu Antakya'da, lise öğrenimini ise Ankara'da tamamladı. 

Ankara Kurtuluş Lisesi'nden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesine başladı. Asıl amacı, İstanbul'da İngilizceyi öğrenebilmekti. Ancak kısa bir sürenin ardından Ankara'ya dönüş yaptı. Bu kez de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne başladı. 

Hıncal Uluç

KARİYERİ

Hıncal Uluç, gazetecilik serüvenine henüz liseli yıllardayken başladı. 1994'te, Demokrat Parti'den ayrılarak Hürriyet Partisi adı altında birleşen grubun gazetesi olan Yenigün'de çalışmaya başladı. Henüz 17 yaşındayken başladığı gazetede, spor sayfasından sorumlu olarak görev yaptı. Bu, ilk iş deneyimidir. 

Sonraki yıllarda yine aynı ekibin çıkardığı Yankı Gazetesi'nde görev aldı. Daha sonraki dönemlerde ise TRT, TV8 ve NTV gibi birçok televizyon kanalında çalıştı. Sabah Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı. 

Ayrıca şarkı sözü yazarlığı da yapmıştır. 

Hıncal Uluç çalıştığı kanallar

ÇALIŞTIĞI KANALLAR

  • TRT

  • TV8

  • ATV

  • Sky Türk

  • Kanal 1

  • NTV Spor

  • NTV

  • A Spor

SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI

Uluç, 1994'te silahlı bir saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda topuğundan yaralandı.  

Hıncal Uluç biyografisi

HAPİS CEZASI ALDI

Uluç, 2004'te, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'i hedef alan yazsısı yedeniyle yargılandı. 2008'de sonuçlanan mahkeme kararı ile  1 ay hapis cezası ve  898 YTL para cezası aldı. 

HINCAL ULUÇ'UN EŞİ

Hıncal Uluç, 1977'de Holly Hartquist ile evlendi. Bu evlilik 1983'te son buldu. 

Hıncal Uluç öldü mü?

HINCAL ULUÇ ÖLDÜ MÜ?

Hıncal Uluç 21 Kasım günü öldü. En son Florence Nightingale Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi görüyordu. 

YORUMLAR 1
  • Büyük kayıp.... 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin,FB'liyim ama gözyaşlarım sel oldu...beni resmen yıktı Hıncal Uluç'un vefatı,,keşke yaşasaydı da varsın GS şampiyon olsun amaaa yaşasaydı yeter kiiii..büyük kayıp abi..mekanı cennet olsun büyük üstadımızın...
    Cevapla