Fatma Seniha Nükhet Hotar kimdir? Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Fatma Seniha Nükhet Hotar hayatı

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Fatma Seniha Nükhet Hotar'ın biyografisi araştırma konusu oldu. Fatma Seniha Nükhet Hotar eşi de birçok internet kullanıcısı tarafından merak edildi. Peki Fatma Seniha Nükhet Hotar kimdir? İşte, 3 dönem boyunca milletvekilliği de yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Fatma Seniha Nükhet Hotar biyografisi...

Fatma Seniha Nükhet Hotar kimdir? Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Fatma Seniha Nükhet Hotar hayatı
Fatma Seniha Nükhet Hotar kimdir? Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Fatma Seniha Nükhet Hotar hayatı
GİRİŞ 04.08.2022 12:28 GÜNCELLEME 04.08.2022 12:28

Fatma Seniha Nükhet Hotar 25 Ekim 1961'de Malatya'da dünyaya geldi. Aslen Malatyalı'dır. Şimdilerde 60 yaşındadır. 

İlk, orta ve lise öğreniminin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Teorisi ve Kantitatif Yöntemler Bölümü’nü başarı ile bitirdi. Daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İktisat Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans mezunu oldu. 

Akademik yolda devam etmek isteyen Hotar, yine aynı üniversitede, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı’nda doktora yaptı. Bu dönemde diğer yandan da Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. 

Yardımcı Doçent unvanını 1990'da, Doçentliği 1992'de elde eden Fatma Seniha Nükhet Hotar, 1998'de ise Profesör oldu. Profesör olduktan sonra  Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Bu görevine 4 yıl boyunca devam etti. 

Fatma Seniha Nükhet Hotar

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Fatma Seniha Nükhet Hotar, 2002'de siyaset hayatına atıldı. AK Parti bünyesinde faaliyetler yürüten Hotar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Yaklaşık 14 sene bu görevi yürüttü.

İZMİR MİLLETVEKİLİ OLDU

Fatma Seniha Nükhet Hotar, 2002 Genel seçimleri ile AK Parti İzmir milletvekili seçildi. 2007'de yeniden aday olan Hotar, yeniden İzmir milletvekili olarak TBMM koltuğunda yerini aldı. 2011'e kadar milletvekili görevine devam etti ve 2015'te yeniden İzmir Milletvekili oldu. 16 Mayıs 2018'e dek görevine devam etti. 

Fatma Seniha Nükhet Hotar biyografisi

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ OLDU

Mayıs'ta milletvekili görevini tamamlayan Fatma Seniha Nükhet Hotar, 15 Temmuz 2018'de Dokuz Eylül Üniversitesi rektörü olarak atandı. Hala bu görevini sürdürmektedir. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü

FATMA SENİHA NÜKHET EŞİ

Fatma Seniha Nükhet Hotar, 2003'te Ümit Göksel ile evlendi. Çiftin 1 çocuğu dünyaya geldi. Bu evlilik 2009'da sona erdi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL