Yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy kimdir? Bayram Ali Ersoy biyografisi

ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün görevden alınmasının ardından Bayram Ali Ersoy yeni ÖSYM Başkanı olarak atandı. Bunun üzerine gündem olan Bayram Ali Ersoy'un hayatı ve kariyeri merak edildi. Peki Halis Aygün'ün yerine gelen Bayram Ali Ersoy kimdir? İşet merak edenler için Halis Aygün biyografisi...

Yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy kimdir? Bayram Ali Ersoy biyografisi
Yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy kimdir? Bayram Ali Ersoy biyografisi
GİRİŞ 09.08.2022 12:30 GÜNCELLEME 09.08.2022 12:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bayram Ali Ersoy İstanbul'da dünyaya geldi. 

İlk, orta ve lise öğreniminin ardından ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nde mezun oldu. Ardından akademik yolda devam etmek isteyen Ersoy, Yıldız teknik Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. Ardından da doktorasını tamamladı. 

Bayram Ali Ersoy, doktorasının ardından Yardımcı Doçent, 2012'de Doçent, 2017'de ise Profesör oldu. Matematik alanında, bilime oldukça faydalı çalışmalar kazandıran Ersoy, akademisyenliğe devam etti.

Bayram Ali Ersoy

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde görev yapan Ersoy, burada aynı zamanda Genel Sekreterlik ve ve Rektör Danışmanlığı yapmaktadır. 2020'de ise Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü Başkanı oldu. 

Ersoy, ünlü bilimsel dergi 'Italian Journal of Pure and Applied Mathematics'de görev yapmaktadır. Buradaki görevi, değerlendirme kurulu üyeliğidir. İyi derecede İngilizce bilmektedir. 

ÖSYM BAŞKANI OLDU

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde akademisyen olarak çalışmaya devam eden Bayram Ali Ersoy, 4 Ağustos 2022'de ÖSYM Başkanı olarak atandı. Eski ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün görevden alınmasının hemen sonra göreve başladı.

Halis Aygün kimdir ve nerelidir? Halis Aygün ne mezunu? Biyografisi...Halis Aygün kimdir ve nerelidir? Halis Aygün ne mezunu? Biyografisi...

Bayram Ali Ersoy biyografisi

BAYRAM ALİ ERSOY EVLİ Mİ?

 Bayram Ali Ersoy evlidir. Bu evliliğinden 2 çocuk sahibidir. 

YORUMLAR 4
  • Mümine 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni başkan, Vatana,millete hayırlı olsun.Allah utandırmasın. Amin. Diğeri alınmayabilirdi lâkin olaylarda yeterince açıklama yapmadı. İddialara karşı sesi çok cılız çıktı. Mevkiler makamlar ateşten birer gömlektir.Çook dikkatle ve özveriyle çalışmak gerekir. Geçmiş yıllarda ki yks sınavlarının birinde de sapkın bir şarkıcının ismi geçmişti tepkiler alınmasına rağmen daha sonraları ÖSYM başkanı bununla ilgilendi mi yok.Bu konuda açıklama yaptı mi yok,soruyu hazırlayandan hesabı soruldu mu yok. En azından böyle haber duymadık. Velhâsılı daha o günlerden bugünün kpssdeki sıkıntılarının işaretleri verilmiş lâkin ÖSYM kurumu önemsememiş.Şeytan ayrıntıda gizlidir demişler...
    Cevapla
  • Yasar 1 yıl önce Şikayet Et
    Osym sinav sorularini ve gununu baska hic kimse gozden gecirmeden bakmadan Tek kisi mi hazirliyordu osymde ? BU mantiklimi? Degil birden fazla kisi sinav sorularini hazirliyor goruyor ise ki mantikli diger sahislar nerde?. Turk oglu turk'u gorevden aldiniz.
    Cevapla
  • Malatyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Esama ve Milligörüş çizgisine yine geçte olsa dönüldü
    Cevapla
  • Abdülbaki Yeşil 1 yıl önce Şikayet Et
    Çapsızlık had safhada. Adam soru hazırlamaya üşeniyor hazır soruları kes kopyala yapıştır ve cukka ama ÖSYM ne yapsın doktora tezlerine bakın ev ödevi olmaz tezler var. Ve bunlar jürilerden geçmiş jüri YÖK te adamına göre ayarlanır ahhh fetö ahhh her işin içine etmişsin milletin haberi yok. Dil sınavları jüriler tezler yurt dışı doktoralar özellikle ÖYP hepsi elden geçmeli. FETÖ nün ençok sızdığı ama enaz temizlendiği kurum üniversiteler adamlar dokunulmaz çünkü.
    Cevapla