Berk Acar kimdir?

Denizli'nin Babadağ ilçesine kaymakam olarak atanan Berk Acar kimdir ve kaç yaşındadır? İstanbul doğumlu Acar, girmiş olduğu sınavda ve mülakatta başarılı olarak Babadağ'ın yeni kaymakamı olmaya hak kazandı. Aynı zamanda Türk Ermeni Toplumunun bir üyesi olan Acar, önümüzdeki dönemde Denizli'de görev alacak. İşte, Berk Acar'ın biyografisi...

Berk Acar kimdir?
Berk Acar kimdir?
GİRİŞ 18.08.2022 00:01 GÜNCELLEME 18.08.2022 00:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'de yeni dönem kaymakam atamaları yapılıyor. Bu yıl ki atamalarda bir ilke imza atıldı. Türk Ermeni Toplumu üyesi Berk Acar, Denizli'ye bağlı Babadağ ilçesinin Kaymakamı olarak Cumhuriyet tarihine geçti. Adem Karataş'ın yerine görevlendirilen Acar, önümüzdeki süreçte Babadağ yöresi için çalışacak. Peki, Berk Acar kimdir ve kaç yaşındadır?

BERK ACAR'IN BİYOGRAFİSİ

Berk Acar, 1995'te İstanbul'da dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimlerini Özel Sahakyan Nunyan'da (Fatih), liseyi de Işık Lisesi'nde (Nişantaşı) tamamladı. 

Berk Acar

Lise eğitiminden sonra Bilgi Üniversitesi'nin Hukuk Fakültesi lisans programını kazandı ve mezuniyetinin ardından Şişli'deki bir hukuk bürosunda avukatlık stajını bitirdi.

Avukatlık kartını alır almaz Ankara'daki 110. Dönem Kaymakamlık Sınavına katılan Acar, 13 bin 372 kişi arasından 72'nci oldu. Sınavın akabinde 475 kişinin çağrıldığı mülakatta da geçer notu aldı. 

Sonuçların açıklanmasıyla beraber başarı listesinde kendine yer bulan Berk Acar, Denizli'nin Babadağ ilçesine kaymakam olarak atandı. 

Aynı zamanda Türk Ermeni Toplumu üyesi olarak da bilinen Acar, bu topluma mensup ilk kaymakam olarak kayıtlara geçti. Acar, ilçenin eski Kaymakamı Adem Karataş'tan görevi devraldı.

YORUMLAR 1
  • yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    türkün türkten başaka dostu yok böyle biline
    Cevapla