Rafael Sadi kimdir ve aslen nerelidir? Ne iş yapıyor? Erdoğan'ın sınıf arkadaşı Rafael Sadi hayatı...

Halk TV'deki açıklamalarıyla gündeme gelen Rafael Sadi'nin hayatı ve kariyeri merak edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite mezunu olmadığına ilişkin ortaya atılan iddialara yanıt veren Rafael Sadi biyografisi ve hayatı hakkında tüm bilgiler haberimizde...

GİRİŞ 06.10.2022 10:03 GÜNCELLEME 06.10.2022 10:03
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rafael Sadi 1955'te İstanbul'un Kasımpaşa ilçesinde dünyaya geldi. Kökeni Yahudilere dayanmaktadır. Ancak bir Türk vatandaşıdır. Şimdilerde 67 yaşındadır. 

Çocukluk dönemini İstanbul'da geçirdi. İlk, orta ve lise öğreniminin ardından Aksaray İktisat ve Ticaret Yüksekokulu, şimdiki adı ile Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğrenim gördü. Ancak okuldan mezun olmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üniversiteden sınıfı arkadaşıdır. 

Üniversiteden mezun olduktan sonra İsrail'e yerleşti. Yaşamını İsrail'de sürdüren Rafael Sadi şimdilerde gazetecilik yapmaktadır. Bir yandan da yazarlık çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca bir dönem Oda TV'de yazıları yayınlandı. 

RAFAEL SADİ'NİN KÖKENİ

Rafael Sadi'nin büyük dedeleri Osmanlı zamanında İspanya'da yaşanan soykırımlar dolayısıyla Osmanlı topraklarına göç etmiş. Aile uzun yıllar boyunca  Osmanlı Devleti altında yaşamını sürdürdükten sonra İsrail'e yerleşmiş. Ancak Rafael Sadi doğma büyüme İstanbullu'dur. 

Rafael Sadi

YORUMLAR 9
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu şahısın asıl kimliği söylenmeseydi kesinlikle bir Türk derdim..Bize ne kadar da benziyor.sahi bu şahsın yahudi olduğundan emin misiniz.Ayrıca şu da bir kez daha ortaya çıkmış oldu..Tarihlerden beri bizler yahudilere iyilik yapmışız ama gel gör ki karşılığını tam bulamamışız..Ne acı bir durum..Allah nankörleri hiç sevmez..Nankörlere karşı çok özel sonlar hazırlamıştır..
    Cevapla
  • Candan 1 yıl önce Şikayet Et
    Şeytanın adamları ne yapsa boş. Derler ya güneş balçıkla sıvanmaz. Allah böyle konuşurken afallatır payzın hanım. Hele de küfrün borozanlığını yapmanızın cezasını cehennemde ödeyeceğiniz o halinizi ölmeden önce bir görebilseniz belki iman edersiniz.
    Cevapla
  • İstanbul 1 yıl önce Şikayet Et
    Ammada uzatıldı bu iddia
    Cevapla
  • seko 1 yıl önce Şikayet Et
    ne olursa olsun bir yahudidir ve asla müslümanlara dost olmaz ama adam doğru söyleyince gizli yahudileri susturmuş LA GALİBA İLLALLAH konuşana değil konuşturana bakmaklazım
    Cevapla
  • ANKARAli 06 1 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar sacma bir yorum ...hic öyle sacma sapan bir yorum okumadim ben ...sen musevilerle ,siyonistleri karistiriyorsun ....jak kamhi ,uzeyir garihe bak hele ...canakkale savasinda ölen musevi vatandaslarimiza bak ...ne öyle sacma sapan konusabiliyorsun sen yaaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle