Yaser Arafat kimdir ve nasıl öldü? Yaser Arafat'ın eşi nereli? Biyografisi...

Filistinli lider Yaser Arafat'ın hayatına ilişkin bilgiler merak konusu oldu. Peki Yaser Arafat kimdir? Ölümünün ardından bir sır perdesi aralanan Yaser Arafat'ın eşinin de kim olduğu araştırıldı. İşte, merak edenle için Yaser Arafat biyografisi...

Yaser Arafat kimdir ve nasıl öldü? Yaser Arafat'ın eşi nereli? Biyografisi...
Yaser Arafat kimdir ve nasıl öldü? Yaser Arafat'ın eşi nereli? Biyografisi...
GİRİŞ 18.11.2022 15:16 GÜNCELLEME 18.11.2022 15:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yaser Arafat, Ağustos 1929'da Kahire'de dünyaya geldi. Tama adı Muhammed Abdurrahman Abdurrauf Arafat el-Kudva el-Hüseyni'dir. Kod adı Ebu Ammar'dır. Aslen Filistinli'dir. 

Babası aslen Gazzeli'dir. Babaanne tarafının kökeni ise Mısır'a dayanmaktadır. Babası tekstille uğraşan bir tüccardı. Yaser Arafat, 7 çocuklu bir ailenin ikinci evladıdır. Henüz 4 yaşındayken annesi vefat etti. Annesi vefat edince, eski Kudüs'ün Fas Mahallaesi'nde annesinin ailesinin yanında yaşamaya başladı. 

Yaser Arafat

EĞİTİM HAYATI

İlk, orta ve lise öğreniminin ardından Arafat Kral I. Fuat Üniversitesi'nden mezun oldu. Asıl mesleği inşaat mühendisliğidir. Üniversitede olduğu dönemde Filistinli Öğrenciler Birliği'nin Başkanı olarak görev yaptı. 

Üniversite döneminde İsrail'e karşı savaşan Arap kuvvetleri içinde yer aldı. 1965'te ise Kuveyt'e geçiş yaptı ve Filistin direnişin en köklü hareketinden biri olan Filistin Ulusal Kurtuluş Harekatı'nı (Fetih) kurdu. Yıllar içinde de bu harekatın liderliğini yaptı. 

3. FİLİSTİN KURTULUŞ ÖRGÜTÜ BAŞKANI VE FİLİSTİN YÖNETİMİ BAŞKANI

Yaser Arafat, 1969'da 3. Filistin Kurtuluş Örgütü Başkanı olarak göreve getirildi. bu görevine 2004'e kadar devam etti. 1996 seçimlerinde oyların % 83'ünü aldı ve Filistin Yönetim Başkanı oldu. 1996 ile 2004 arasında ise Filistin Ulusal Yönetim Başkanı olarak görev yaptı. 

Yaser Arafat biyografisi

NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ VERİLDİ

Filistinli lider Yaser Arafat'ın ünü tüm dünyayı sarmıştı. 1993'te İsaril ile Oslo Barış Antlaşması'nı imzaladı.  Arafat 1994'te Nobel Barış ödülü alarak adını tarihe yazdırdı. 

İSRAİL EV HAPSİNE ALDI

İsrail Arafat'ı işgal etti. Ardından Batı Şerianın Ramallah kentinde Yaser Arafat'ı ev hapsine mahkum etti. 

YASER ARAFAT'IN VEFATI

Rahatsızlandıktan sonra Fransa'nın Paris kentine tedavi için gönderilen Yaser Arafat, 11 Kasım 2014'te hayatını kaybetti. 75 yaşında ebedi hayat intikal eden Arafat'ın mezarı, Ramallah'ta yer alan Arafat Mausoleum'dadır. 

YASER ARAFAT'IN ÖLÜM NEDENİ

Yaser Arafat'ın ölüm nedeni büyük bir tartışma konusu oldu. Çeşitli rivayetler olsa da otopsisi yapılmadı. İsviçreli bilim adamlarının aktardığı % 83'lük bilgiye göre, Yaser Arafat zehirlenme (polonyum zehirlenmesi) sonucunda yaşamını yitirdi. 

Yaser Arafat ve eşi

YASER ARAFAT'IN EŞİ

Yaser Arafat 1990'da Suha Arafat ile dünya evine girdi. Bu evliliğinden Zehva isminde bir evladı dünyaya geldi. 

YASER ARAFAT'IN EŞİ NERELİ?

Yaser Arafat'ın eşi Suha Arafat'ın kökeni Roma Katolik (Filistin'in Hristiyan vatandaşı) bir aileye dayanmaktadır. 

YORUMLAR 2
  • Mümün 6 ay önce Şikayet Et
    Vefat tarihi 2014 olarak yazılmış
    Cevapla
  • Aksi ihtiyar 1 yıl önce Şikayet Et
    Avuç içini göstererek erdiği selam hristiyan selamıdır. Karısı da hristiyan olduğuna göre.... Şimdi anlaşılıyor neden "kökten dinci islamcı terörist" sayılmadığı.
    Cevapla