Sıfırıncı Gün 'Mert' Berk Cankat kimdir ve kaç yaşındadır? Asıl mesleği ne? Berk Cankat dizileri

TV8 dizileri arasında yerini alan Sıfırıncı Gün'ün yıldız oyuncularından Berk Cankat, dizide Mert karakterini canlandırıyor. Peki Berk Cankat kimdir ve nerelidir? İşte, merak edenler için Berk Cankat biyografisi...

Sıfırıncı Gün 'Mert' Berk Cankat kimdir ve kaç yaşındadır? Asıl mesleği ne? Berk Cankat dizileri
Sıfırıncı Gün 'Mert' Berk Cankat kimdir ve kaç yaşındadır? Asıl mesleği ne? Berk Cankat dizileri
GİRİŞ 30.12.2022 14:10 GÜNCELLEME 30.12.2022 14:10

Berk Cankat 9 Mayıs 1984'de Ankara'da dünyaya geldi. Aslen Çerkez'dir. Şimdilerde 38 yaşındadır

Çocukluk dönemini Ankara'da geçiren Berk Cankat, babasının işi dolayısıyla Eskişehir ve Hatay'da da ikamet etti. İlk öğrenimini Hatay'da, orta ve lise öğrenimini ise Ankara'da tamamladı. Daha sonrasında ise Ankara Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Grafik Tasarım Bölümünden mezun oldu.

Henüz lise yıllarındayken oyunculuğa olan ilgisini keşfetti ve tiyatro kulübünde yer aldı. Burada oyunculuk performansının ardından hayatında oyunculuk adına bir şeyler yapmaya vermişti. 

İlk profesyonel oyunculuk deneyimini 1999'da Haldun Taner'in yazdığı 'Ay Işığında Samata' oyununda yaşadı. Üniversite döneminde oyunculuk dönemine ara verdi. Üniversiteden sonra ise asıl mesleği olan grafikerliği yapmak üzere İstanbul'a yerleşti. 

Sıfırıncı Gün 'Nisan' Aybüke Pusat kimdir? Nereli? Aybüke Pusat dizileri...Sıfırıncı Gün 'Nisan' Aybüke Pusat kimdir? Nereli? Aybüke Pusat dizileri...

Berk Cankat

OYUNCULUK KARİYERİ

Grafikerlik yapmak üzere geldiği İstanbul'da oyunculuk yapmaya karar verdi. Daha sonra, Akademi 35 Buçuk Sanat Evi'nde oyunculuk eğitimi aldı. Ardından tiyatro oyunlarında performans göstermeye başladı. 

2011'de  Anton Chekhov'un yazdığı "Martı" ve Dejan Dukovski'nin yazdığı "Barut Fıçısı" oyunda, 2012'de ise Muzaffer İzgü'nün yazmış olduğu "Merhaba Efendim" adlı tiyatro oyununda boy gösterdi. 

Kamera önündeki ilk oyunculuk tecrübesini ise Fox TV'de yayınlanan Sana Bir Sır Vereceğim isimli dizi ile yaşadı. Daha sonrasında ise Medcezir ve Güzel Köylü dizilerinde yer aldı. 

En son Aslında Özgürsün isimli dijital projede yer alan Berk Cankat, şimdi de TV8 ekranında yayınlanan Sıfırıncı Gün dizisinde başrol oynamaktadır. Dizide Mert karakterine hayat vermektedir. 

Sıfırıncı Gün oyuncuları kimdir? Ne zaman? Sıfırıncı Gün konusu...Sıfırıncı Gün oyuncuları kimdir? Ne zaman? Sıfırıncı Gün konusu...

Berk Cankat biyografisi

BERK CANKAT DİZİLERİ

  • 2013-2014 - Sana Bir Sır Vereceğim (televizyon dizisi)

  • 2014 - Medcezir (televizyon dizisi) 

  • 2014-2015 - Güzel Köylü (televizyon dizisi) 

  • 2015-2016 - Muhteşem Yüzyıl Kösem (televizyon dizisi) 

  • 2017 - Yıldızlar Şahidim (televizyon dizisi) 

  • 2018 - Gülizar (televizyon dizisi) 

  • 2018 - Bir Deli Rüzgar (televizyon dizisi)

  • 2022 - Aslında Özgürsün (internet dizisi)

  • 2022 - Sıfırıncı Gün (televizyon dizisi)

  • 2023 - Atatürk (internet dizisi) 

BERK CANKAT EVLİ Mİ? 

Berk Cankat bekardır.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL