Yalçın Yelence kimdir? Yalçın Yelence neden öldü? Yalçın Yelence filmleri

Vefatının ardından gündem olan Yalçın Yelence'nin hayatı merak edildi. Peki Yalçın Yelence kimdir? İşte, merak edenler için Yalçın Yelence biyografisi...

Yalçın Yelence kimdir? Yalçın Yelence neden öldü? Yalçın Yelence filmleri
Yalçın Yelence kimdir? Yalçın Yelence neden öldü? Yalçın Yelence filmleri
GİRİŞ 23.01.2023 09:14 GÜNCELLEME 23.01.2023 09:14

Yalçın Yelence, 1954'te Ankara'da dünyaya geldi. Çocukluk dönemini Ankara, Balıkesir ve Elazığ'da geçirdi. 

İlk öğrenimini Balıkesir'de, orta öğrenimini ise  Elazığ'da Atatürk Ortaokulu'nda tamamladı. Elazığ Lisesinden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo TV Bölümünü başarı ile bitirdi. 

Yazı yazmaya çocuk yaşlardan beri ilgi duyan Yelence, liseye devam ettiği dönemde yerel dergi ve gazetelere öykü ve şiir yazdı. Daha sonrasında ise Elazığ'da muhabirlik yaptı. 

Diğer yandan da Elazığ Bölge Tiyatrosu'nda amatör oyunculuk yapan Yelence, aynı dönem içinde bir müzik grubunun solistliğini yaptı. Grubu ile birlikte Milliyet Liselerarası Müzik Yarışması'na katıldı. 

Üniversite yıllarında ise oldukça aktif bir öğrencilik dönemi yaşadı. Özellikle belgesel film alanında önemli projelere imza attı. Birçok programda çalışmalar yaptı. 

İlk yönetmenlik tecrübesini ise 1983'te Çocuklar Çiçektir kısa filmi ile yaşadı. Daha sonrasında çok sayıda dizi ve filmde yönetmen koltuğunda oturan Yelence, Perihan Abla ve Bizimkiler gibi efsane olmuş dizilerin yönetmenliğini üstlendi. 

YALÇIN YELENCE YÖNETTİĞİ PROJELER

  • Perihan Abla

  • Yazlıkçılar

  • Duruşma

  • Bizimkiler

  • Mihriban

  • Aşk Medyan Savaşı

  • Kibar Ana

  • Memleket Hikayeleri: Oy Oy Eminem

YALÇIN YELENCE VEFAT ETTİ

Yalçın Yelence 20 Ocak 2023'te hayatını kaybetti. 

YALÇIN YELENCE NEDNE ÖLDÜ?

Yalçın Yelence beynine pıhtı atması sonucunda hastaneye kaldırıldı. Bir dönem yoğun bakımda tedavi gördükten sonra hayata gözlerini kapattı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL