Mehmet Ali Sarı kimdir ve aslen nerelidir? Kaç yaşında? Mehmet Ali Sarı Hoca’nın bilinmeyen hayatı

TRT1’in gönüllere taht kuran yarışması Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasının jüri üyelerinden biri olan Mehmet Ali Sarı Hoca’nın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. İşte, merak edenler için Mehmet Ali Sarı’nın biyografisi…

Mehmet Ali Sarı kimdir ve aslen nerelidir? Kaç yaşında? Mehmet Ali Sarı Hoca’nın bilinmeyen hayatı
Mehmet Ali Sarı kimdir ve aslen nerelidir? Kaç yaşında? Mehmet Ali Sarı Hoca’nın bilinmeyen hayatı
GİRİŞ 14.03.2024 00:11 GÜNCELLEME 14.03.2024 00:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Mehmet Ali Sarı, 1933’te Bolu’nun Seben ilçesindeki Tepe Köyünde dünyaya geldi. Aslen Bolulu’dur. Annesinin adı Feride, babasının adı Mustafa’dır. Şimdilerde 91 yaşındadır.

Çocukluk dönemini Tepe Köyünde geçiren Mehmet Ali Sarı, ilk öğrenimini de burada tamamladı. İlk öğrenimine devam ettiği yıllarda hafızlık çalışmalarına başladı ve iki sene içinde hafız oldu.

Daha sonrasında ise Bolu’da talim ve tashîh-i hurûf dersleri aldı. Lise döneminde İstanbul’a taşındı ve Beyoğlu Ağa Camii’nin odalarından birine yerleşti. Bu dönem içinde Arapça dersleri aldı.

Halil Necipoğlu kimdir ve nerelidir? Kaç yaşında? Halil Necipoğlu'nun bilinmeyen hayatıHalil Necipoğlu kimdir ve nerelidir? Kaç yaşında? Halil Necipoğlu'nun bilinmeyen hayatı

Fatih Camii’nde fıkıh dersler, Hafız Kemal Batanay’dan ise musiki ve tambur eğitimi aldı. 1951’de ilk kez açılan İstanbul İmam-Hatip Okulu’na kaydoldu. Buradan mezun olduktan sonra ise İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü’nü başarı ile tamamladı.

Üniversiteye devam ettiği süre zarfında, İstanbul Belediye Konservatuvarı’ndaki musiki eğitime devam etti. Üniversiteden sonra ise İstanbul İmam-Hatip Okulu’nda meslek dersi öğretmeni olarak göreve başladı.

Askerlik görevini ifa edişinin ardından, önce İzmir İmam-Hatip Okulu’na daha sonrasında ise İzmir Yüksek İslâm Enstitüsü’ne öğretmen olarak atandı. Uzun yıllar boyunca İzmir’deki görevine devam etti.

Osman Egin kimdir ve nerelidir? 7 yaşında hafız olan Osman Egin'in bilinmeyen hayatı! Osman Egin kimdir ve nerelidir? 7 yaşında hafız olan Osman Egin'in bilinmeyen hayatı!

1972’de ise yeniden İstanbul’a dönerek, İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü öğretmeni olarak görev aldı. 1980’in sonlarına doğru ise bir grup din arkadaşları ile birlikte Avrupa’nın farklı ülkelerinde bulundular.

Mehmet Ali Sarı Hoca ise, İsveç’te çalışmalarına devam etti ve orada emekli oldu. 1987’de ülkeye dönüş yaptı ve ardından M.Ü. İlahiyat Fakültesi Vakfı’nda Müdür olarak çalışmalarını sürdürdü.

Daha sonrasında ise TDV İslâm Ansiklopedisi’nde Genel Sekreterlik yaptı ve orada Tefsir İlim Heyeti’nde bulundu. Burada yazarlık ve redaktörlük yaptı. Bu dönem içinde doktor unvanını elde etti.

Ayrıca TDV İslâm Ansiklopedisi’nde tefsîr ilim dalında makaleler yazdı ve birçok üniversitede Türk Din Musîkîsi ve Tilâvet Teknikleri eğitimi verdi. Şimdilerde ise TRT1 ekranında yayınlanan Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında jüri üyesi olarak boy göstermektedir.

MEHMET ALİ SARI HOCA EVLİ Mİ?

Mehmet Ali Sarı evlidir.

MEHMET ALİ SARI’NIN KAÇ ÇOCUĞU VAR?

Mehmet Ali Sarı’nın 2 çocuğu bulunmaktadır.

YORUMLAR 4
  • zekayi çelebi 4 gün önce Şikayet Et
    İleri yaşına rağmen degerlendirme ve yorumlamaları "üreten insan" unvanına örnek . Sıhhatlı ve huzurlu ömür. Vesselam
    Cevapla
  • Ali Eser, 1 ay önce Şikayet Et
    Diyanet TV "Kahve Bahane" programına tesadüfen rastladım; sn.Dr. M.Ali Sarı hocamın "ezan" konusunu işlediğini görünce devam ettim izlemeye.Çünkü toplumda gizli homurdanmalara vs. neden olan" patlak hoparlörlü" ezanın sonuçlarını irdeliyordu Dr.Sarı hocam. Özellikle de çocukluğunda sabah ezanının o muhteşem / manevi huzurunu vb. özleyenlere tercüman oluyordu!!!?
    Cevapla
  • Ayyıldız 11 ay önce Şikayet Et
    Çok muhterem ve beyefendi bir hocamız. Hakiki bir İstanbul beyefendisi. Allah uzun ömürler versin. İlmi de çok derin.
    Cevapla
  • Baki yazıcı 11 ay önce Şikayet Et
    İftardan önce daha heyacanli ve gül oluyordu.Niye geceye aldınız yarışmayı Mehmet Ali hocama Allah'ım uzun ve sağlıklı ömürler versin.
    Cevapla