Muharrem İnce kimdir ve aslen nerelidir? Mesleği ne? Muharrem İnce'nin bilinmeyen hayatı...

Cumhurbaşkanı adaylarından biri olan Muharrem İnce'nin hayatı merak konusu oldu. İnternet kullanıcıları Muharrem İnce'nin anne ve babasının memleketi de bir hayli merak etti. İşte, araştıranlar için Muharrem İnce'nin biyografisi...

Muharrem İnce kimdir ve aslen nerelidir? Mesleği ne? Muharrem İnce'nin bilinmeyen hayatı...
Muharrem İnce kimdir ve aslen nerelidir? Mesleği ne? Muharrem İnce'nin bilinmeyen hayatı...
GİRİŞ 29.03.2023 19:13 GÜNCELLEME 29.03.2023 19:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964'te Yalova'nın Elmalık köyünde dünyaya geldi. Aslen Selanikli'dir. Şimdilerde 58 yaşındadır. Annesinin adı Zekiye, babasının adı Şerif'tir. 

Annesi aslen Rizeli'dir. Babası ise Selanikli'dir. İlk öğrenimini Elmalık köyünde tamamlayan Muharrem İnce, orta ve lise öğrenimini Yalova'da bitirdi. Daha sonra Uludağ Üniversitesine bağlı olan Balıkesir'deki Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. 

Eğitim hayatının ardından Fizik öğretmeni olarak göreve başladı. Uzun bir dönem boyunca öğretmenlik ve okul müdürlüğü yaptı. Sonraki dönemlerde ise  Yalovaspor'un basın sözcüsü olarak görev yaptı. 

Sinan Oğan kimdir ve nerelidir? Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın bilinmeyen hayatı! Sinan Oğan kimdir ve nerelidir? Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın bilinmeyen hayatı!

Muharrem İnce

MUHARREM İNCE'NİN SİYASİ HAYATI

İnce, 1983-1985 arasında Sosyal Demokrasi Partisi'nde, daha sonrasında ise 1985 ile 1992 arasında Sosyaldemokrat Halkçı Parti bünyesinde siyasi çalışmalar yürüttü. 1992'de ise CHP'de görev aldı. 

Aktif olarak CHP'nin içinde yer aldı. 1995 seçimlerinden CHP Yalova milletvekili adayı oldu. Ancak seçimleri kazanamadı. 1998'de ise CHP'nin Yalova il başkanı olarak görevlerini yürüttü. 

2002 seçimlerinden yeniden CHP Yalova Milletvekili adayı oldu. Bu kez seçimi kazandı ve mecliste yerini aldı. Mecliste yer aldığı dönemde Milli Eğitim Komisyonunda yer aldı.  İmam hatip lisesi mezunlarının üniversiteye giriş sınavında düşük katsayıya sahip olmaları uygulamasını kaldırma meselesine şiddetle karşı çıktı. 

2007, 2011 ve 2015 seçimlerinde de Yalova milletvekili olarak görev yaptı. Daha öncesinde  Atatürkçü Düşünce Derneği İl Başkanlığını yapan Muharrem İnce, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Türk Grubu üyesi oldu.

CHP'nin içindeki muhalif tavırları ile bilinen Muharrem İnce, 2014'te CHP grup başkanvekilliğinden istifa etti ve yeni kurultayda CHP Genel Başkanı adayı oldu. Ancak rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı az oy alarak seçimi kaybetti. 

2018 CHP Kurultayında yeniden partisinin başkanlığı için adaylığını açıkladı. Yeniden Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olması ile birlikte seçimi kaybetti. 

Sinan Oğan kimdir ve nerelidir? Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın bilinmeyen hayatı! Sinan Oğan kimdir ve nerelidir? Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın bilinmeyen hayatı!

Muharrem İnce biyografisi

MEMLEKET PARTİSİ'Nİ KURDU

Muharrem İnce, CHP'den ayrılmadan önce, Sivas Kongresi'nin yıl dönümü olan 4 Eylül 2020’de Sivas’ta 'Bin Günde Memleket Hareketi isminde bir siyasi bir hareket başlattı. 

8 Aralık 2020'de ise CHP'den ayrılacağını ve Memleket Hareketi'nin partileşeceğini açıkladı. Aradan geçen birkaç ayın ardından 8 Şubat 2021'de CHP'den resmi olarak ayrılan Muharrem İnce, 17 Mayıs 2021'de Memleket Hareketi’ni Memleket Partisine dönüştürdü.

Memleket Partisi kurulduğu günden bugüne kadar Genel Başkanlık görevini Muharrem İnce yürütmektedir. 

İrfan Uzun kimdir ve nerelidir? Adalet Birlik Partisi Cumhurbaşkanı adayı İrfan Uzun’un biyografisiİrfan Uzun kimdir ve nerelidir? Adalet Birlik Partisi Cumhurbaşkanı adayı İrfan Uzun’un biyografisi

CUMHURBAŞKANI ADAYI OLDU

Muharrem İnce, 2018'de CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı oldu. Seçimlerde yüzde 30 oy aldı ve seçimleri kaybetti. 

2023 Cumhurbaşkanı seçimlerinde ise , Memleket Partisi'nin Genel Başkanı olarak Cumhurbaşkanı adayı oldu. 

MUHARREM İNCE EVLİ Mİ?

Muharrem İnce Ülkü İnce ile evlidir. Hala devam eden bu evliliğinden Salih Arda adında bir oğlu vardır. 

YORUMLAR 1
  • sami 1 yıl önce Şikayet Et
    chp de koltuklar savaşsız devredilmez. Atatürkten inönü almak için her türlü oyunu yapmıştır, inönüden Ecevit almak için mücadele etmiştir, Ecevitten Baykal almak için epey mücadele vermiştir, Baykaldan keMal almak için bizans oyunları ve kaset operasyonu çekmiştir. şimdi sıra sayın Muharrem İnce'dedir ve keMalden o koltuğu eninde sonunda alacaktır.
    Cevapla