Mahmut Faruk Akşit kimdir ve aslen nerelidir? Babası kim? Mahmut Faruk Akşit'in biyografisi...

TUSAŞ Motor Sanayi Genel Müdürü Mahmur Faruk Akşit son günlerde gündem olan isimlerden biri. Peki Mahmut Faruk Akşit'in babası kim? İşte merak edenler için Mahmut Faruk Akşit hakkında bilinmeyen tüm detaylar...

Mahmut Faruk Akşit kimdir ve aslen nerelidir? Babası kim? Mahmut Faruk Akşit'in biyografisi...
Mahmut Faruk Akşit kimdir ve aslen nerelidir? Babası kim? Mahmut Faruk Akşit'in biyografisi...
GİRİŞ 03.04.2023 00:49 GÜNCELLEME 03.04.2023 00:49
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Mahmut Faruk Akşit 1967'de Denizli'de dünyaya geldi. Aslen Denizlili'dir. Şimdilerde 56 yaşındadır. Babası, ünlü Hoca Cevat Akşit'tir. 

Çocukluk döneminin bir bölümünü Denizli'de geçiren Mahmut Faruk Akşit, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Lisans eğitiminden sonra akademik yolda devam etme kararı aldı.

Cevat Akşit kimdir ve kaç yaşındadır? Cevat Akşit'in bilinmeyen hayatı...Cevat Akşit kimdir ve kaç yaşındadır? Cevat Akşit'in bilinmeyen hayatı...

Cevat Akşit

Akademik çalışmalarına New York'un Rensselaer Polytechnic Institute eyaletinde devam etti. Diğer yandan Makina ve Havacılık Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans yaptı. 1998'de doktor, 2004'te Doçent, 2015'te ise Profesör unvanını kazandı. 

Amerika'da kaldığı dönemde General Electric Corporate Ar-Ge Merkezi'nde çalışma hayatına başladı. Uzun yıllar boyunca oradaki çalışma yaşamına devam etti. 2001'de Türkiye'ye dönüş yaptı.

Mahmut Faruk Akşit

Döndükten sonra Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünde Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev aldı. 2003'te Sabancı Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümünde çalışmaya başladı. 

2013'te ise, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi'nin alt kurumu olan TEİ - TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. Genel Müdürü olarak atandı. Mahmut Faruk Akşit, halen buradaki görevine devam etmektedir. 

YORUMLAR 11
  • Yakup Ata 1 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun Müslüman oğlu Müslüman Faruk Akşit ne kadar güzel ve faydalı işler yapıyor. Kemalistler heykele devam ededursun.
    Cevapla
  • Ali Turan 2 ay önce Şikayet Et
    Allah Teala razı olsun. Ülkesine ve milletine faydalı insanlar.
    Cevapla
  • YUSUF YILDIZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Cevat hocamıza da bu dahi kardeşimize de hayırlı ve uzun ömürler versin İnşaallah
    Cevapla
  • Önce Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sağlıklı, mutlu, uzun bir ömür ve Vatanına nice başarılı çalışmalar nasip etsin inşaAllah
    Cevapla
  • kafkas 1 yıl önce Şikayet Et
    adam adammmm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle