Resul Kurt kimdir ve aslen nerelidir? Asıl mesleği nedir?

Resul Kurt, Adıyaman'da AK Parti 1. sıra milletvekili adayı oluşunun ardından gündeme geldi. Bölge halkı tarafından hayatına ilişkin bilgilerin araştırıldığını Resul Kurt'un hayatı ve biyografisi haberimizde...

Resul Kurt kimdir ve aslen nerelidir? Asıl mesleği nedir?
Resul Kurt kimdir ve aslen nerelidir? Asıl mesleği nedir?
GİRİŞ 10.04.2023 10:36 GÜNCELLEME 10.04.2023 10:36

Resul Kurt, 1971'de Adıyaman’da dünyaya geldi. Aslen Adıyamanlı'dır. Şimdilerde 54 yaşındadır. 

Çocukluk dönemini Adıyaman'da geçiren Resul Kurt, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Meslek olarak aslen siyaset bilimcidir. 

Lisans eğitimimin ardından akademik olarak devam etmek isteyen Kurt, Marmara Üniversitesi Sosyal Sigortacılık programında yüksek lisans yaptı. Daha sonrasında ise Mali Hukuk alanında doktora yaptı ve doktor unvanını elde etti.  

Resul Kurt

Eğitime devam ederken diğer yandan da çalışma hayatına atıldı. Bir dönem Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığında çalıştı ve burada Müfettişlik, Başmüfettişlik ve Başkan Danışmanlığı görevleri yaptı. 

Daha sonrasında ise akademisyen olarak çalışmaya başladı. Marmara Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 

Diğer yandan Star Gazetesi ve Dünya Gazetesinde köşe yazarı olarak görev aldı. 24 Televizyonu, TRT Haber ve Ülke TV ve Bloomberg HT TV'de programlar hazırladı ve sundu.  Resul Kurt biyografisi

 

Ayrıca İstanbul Siyasal Vakfı'nın ve Sosyal Güvenlik Müşavirleri Derneği'nin Genel Başkan Yardımcılığını yaptı. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nde de Başkan olarak görev alan Kurt, çok sayıda yardım kuruluşunda da aktif olarak görev aldı.

Resul Kurt, işsizlik, iş hukuku ve denetim konularında birçok seminer ve konferans verdi. Bugüne dek yayınlamış 25 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır. 

Adıyaman AK Parti Milletvekili Adayı Resul Kurt MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU

Resul Kurt 27. dönem milletvekili seçimlerinden Ak Parti Adıyaman 1. sıra milletvekili adayı oldu. 

RESUL KURT'UN EŞİ

Resul Kurt evlidir. Bu evliliğinden iki çocuk sahibidir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL