Mehmet Uçum kimdir ve nerelidir? Mehmet Uçum'un görevi ve hakkında bilgiler

Yaptığı son açıklamalar ile gündeme gelen Mehmet Uçum'un hayatı hakkında bilgiler merak edildi. Peki Mehmet Uçum kimdir? İşte, merak edenler için Mehmet Uçum'un biyografisi...

Mehmet Uçum kimdir ve nerelidir? Mehmet Uçum'un görevi ve hakkında bilgiler
Mehmet Uçum kimdir ve nerelidir? Mehmet Uçum'un görevi ve hakkında bilgiler
GİRİŞ 03.05.2023 09:00 GÜNCELLEME 03.05.2023 09:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mehmet Uçum, 19 Mayıs 1965'te Kars'ta dünyaya geldi. Aslen Karslı'dır. Şimdilerde 57 yaşındadır. 

Çocukluk dönemini Kars'ta geçirdi. İlk, orta ve lise öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Daha sonra akademik yolda ilerleme kararı aldı.

İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi alanında yüksek lisans yaptı. Daha sonrasında ise doktorasını tamamlayan Mehmet Uçum, İstanbul Barosu'na bağlı olarak bir dönem serbest avukat olarak görev yaptı. 

Mehmet Uçum

Daha sonrasında baroya bağlı olarak Çalışma Hukuku Komisyonu Kuruculuğu ve Başkanlığı yaptı. Aynı kurumun çatısı altında Adli Yargıda Yolsuzluk Araştırması Proje Koordinatörü ve Faili Meçhul Cinayetler ve Kayıpları Araştırma Projesi Koordinatörü olarak da boy gösterdi.

Mehmet Uçum aynı zamanda kil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Grubu Üyeliği yapan Mehmet Uçum, Deprem ve Hukuk Çalışmaları Koordinatörlüğü yaptı ve Çocuklar İçin Adalet Çağırıcıları faaliyetinde TMK mağduru çocuklar ile ilgili sorunların hukuki boyutunda çalışmalar yaptı. 

Bir dönem İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Kurucu Üyeliği ve Sözcülüğü, İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi Kurucu Üyelik ve Sözcülüğü yaptı. Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Grubu Üyesi de olan Uçum, Demokratik Açılıma Yurttaş Katkısı Platformu ile Yeni Anayasa Platformunun kurucusu ve sözcüsü oldu. 

Mehmet Uçum biyografisi

Ayrıca, TESEV üyeliği yaptı ve TESEV'in Anayasa İzleme Raporlarının yazarları arasında yer aldı. Kamusal Politika ve Demokrasi Çalışmaları Derneği'nin (PODEM) Kurucu Başkanı ve üyesi oldu. 

KARS MİLLETVEKİLİ OLDU

Mehmet Uçum 7 Haziran 2015'teki  Genel Seçimlerde AK Parti’den Kars Milletvekili adayı oldu. Seçimleri kazanan Uçum, 25. dönem milletvekilliği yaptı. 

MEHMET UÇUM'UN GÖREVİ

Günümüzde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı olarak görev yapmaktadır. 

MEHMET UÇUM EVLİ Mİ?

Mehmet Uçum evlidir. Bu evliliğinden bir çocuğu bulunmaktadır. 

YORUMLAR 2
  • Osman Tokmak 3 hafta önce Şikayet Et
    Çok iyi birisi ben seviyorum
    Cevapla
  • süleyman bülbül 11 ay önce Şikayet Et
    Hiç
    Cevapla