Nureddin Coşan kimdir ve nerelidir? Babası ve dedesi kim? Muharrem Nureddin Coşan'ın biyografisi

Nureddin Coşan son günlerde gündeme gelen isimler arasında. Nureddin Coşan kimdir? İşte Sağduyu Partisi kurucusu Nureddin Coşan'ın bilinmeyen hayatı...

Nureddin Coşan kimdir ve nerelidir? Babası ve dedesi kim? Muharrem Nureddin Coşan'ın biyografisi
Nureddin Coşan kimdir ve nerelidir? Babası ve dedesi kim? Muharrem Nureddin Coşan'ın biyografisi
GİRİŞ 28.05.2023 00:43 GÜNCELLEME 28.05.2023 00:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Nureddin Coşan 2 Haziran 1963'te dünyaya geldi. Tam adı Muharrem Nureddin'dir. Aslen Buharalı olup anne tarafının kökleri Kafkaslar'a dayanmaktadır. Babası Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi, dedesi ise Mehmed Zahid Kotku ve Halil Necati Coşan'dır. 

Çocukluk dönemini Ankara'da geçiren Nureddin Coşan, ilk ve orta öğreniminin ardından Ankara İmam-Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Daha sonra  Suudi Arabistan Kral Fahd Üniversitesi Arap Dili Enstitüsü’nde Arapça Bölümünde eğitim aldı.

Nureddin Coşan

Daha sonrasında Amerika'ya giden Coşan, New York’taki The College of Saint Rose'de önce İşletme üzerine lisans diploması aldı ve sonrasında ise yüksek lisans yaptı. Akabinde Türkiye'ye dönüş yaparak ticari girişimlerde bulundu. 

Küçük yaşlardan itibaren babası ve dedesi dolayısıyla İslami eğitim alan Nureddin Coşan, eğitim hayatının ardından İskenderpaşa Cemaati'nin sosyal ve iktisadî kuruluşlarının yönetimini üstlendi. 

Nureddin Coşan biyografisi

2001’de, bir trafik kazası sonucunda vefat eden babası İskenderpaşa Cemaati'nin liderliğini yapan Mahmud Es’ad Coşan'ın yerine geçti. 2002'de ise Sağduyu Partisi'nin kurulmasına öncülük etti. 

Nureddin Coşan şimdilerde, Server Grubu Vakfı’nın Onursal Başkanlığını, Sağduyu Partisi Onursal Başkanlığını ve İskenderpaşa Cemaati'nin liderliğini yapmaktadır. 

NUREDDİN COŞAN EVLİ Mİ?

Nureddin Coşan 1988'de dünya evine girdi. Hala devam eden bu evliliğinden 2 çocuğu 1 de torunu bulunmaktadır. 

YORUMLAR 3
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    gerekli ve değerli bir haber
    Cevapla
  • ömer faruk kara 10 ay önce Şikayet Et
    ALLAH alimlerimizin çocuklarını torunlarını tosunlarını artırsın.Amin. İslama ve insanlığın kurtuluşu için hadim eylesin inşAllah....
    Cevapla
  • Hasan Toksoy 10 ay önce Şikayet Et
    İki yıl Ankara İlahiyatta okuduktan sonra yurt dışına gitti. Babası merhum Esad Coşan aynı fakültede öğretim üyesi idi. Bu sebeple iki yıldan sonra İlahiyat Fakültesinden ayrılıp Arabistana gitti.
    Cevapla